Nimetön

Nuoret menestyivät Rovaniemen SM-kisoissa

lähettänyt Virpi Lipponen 21.3.2017 klo 2.13   [ 21.3.2017 klo 2.17 päivitetty ]


Nuorten SM-hiihdot Rovaniemellä 18.-19.3. kulkivat lekiläisittäin kiitettävästi.

Leena Nurmi osoitti, että sprintin lisäksi kulkee taas pitempikin matka: sarjan N23 pronssi vitosen perinteisellä ja 20 km:n vapaalla 6.

Kovaa tulosta tekivät myös Klaara Leponiemi ja Sanni Alatalo sarjassa 20. Klaara oli perinteisen vitosella 4. ja 20 kilometrillä 5. Sannin sijoitukset olivat 5. ja 7.


Nuorukaispuolella lekiläisten parhaan sijoituksen hiihti Valtteri Niskanen ollen lupaavasti 16. M20:n perinteisellä kympillä. Eetu Tolvanen M17 oli 27. , Jaakko Hyrkäs vuotta vanhemmissa 22., Jani Keto 25. sarjassa M23.

Vapaalla kisatulla 30 kilometrillä Eetu oli 31. ja Jaakko 28. Molempina päivinä kaikissa sarjoissa oli 40-50 osallistujaa. Ounasvaaran radat olivat rankat. -AK

 

Kilpailukausi jatkui nuorekkaasti Vierumäellä

lähettänyt Virpi Lipponen 13.3.2017 klo 13.24   [ 13.3.2017 klo 13.34 päivitetty ]


LeKi:n nuorisosiiven kilpakausi jatkui Heinolan Vierumäen laduilla SM-viesteillä ja Koululiikuntaliiton mestaruustaistoilla. Oli menestystä ja miinusmerkkisiä yllätyksiä - kuten yleensä urheilussa.

Sarjan N20 viestitrio Henna Mettalo, Sanni Alatalo ja Klaara Leponiemi  lähtivät perustellusti tavoittelemaan SM - kilpailussa kärkisijoja. Joukkue sinänsä oli jo saavutus, koska Lempäälän Kisalla ei ole ainakaan 20 vuoteen ollut SM -viestissä N20 joukkuetta.

Perinteisellä käydyn tyttöjen 3x3 km viestin aloitti Henna ja pääsi 20 joukkueen alkurytinässä  mielestään hyvään asemaan. Muutaman sadan metrin päästä tuli kuitenkin  ahdasta, sukset ja sauvat kalisivat - ja Henna  kaatui suoraan mahalleen.

 Välineet eivät särkyneet ja hengityskin salpautui vain toviksi, mutta Henna tipahti viimeiseksi. Hiihti sentään pari kiinni, ja kun Sanni ja Klaara hiihtivät ongelmitta, niin sijoitus oli lopulta komeasti 6.

Ikätoverien Valtteri Niskanen, Jaakko Hyrkäs ja Eetu Tolvanen 5x5 km viesti kulki hyvin sijoituksen vaihdellessa haarukassa 13-15. Projekti kaatui lopulta  uusiin sauvasääntöihin. Aloittajan Valen sauva mitattiin inansa liian pitkäksi, mikä tiesi viestin päätteeksi hylkyä.

KLL:n kisat olivat eräänlainen toisinto Hakkarissa kolme viikkoa sitten järjestetyistä Hopeasompafinaaleista. Osallistujia oli vähemmän, mutta palkintopalleilla samoja nimiä. ”Hoppareissa” edustetaan seuroja, KLL -kisoissa kuntia. Siten esimerkiksi Jaakko edusti SM-viestissä Kisaa, mutta KLL:n henkilökohtaisessa Hämeenlinnaa, koska käy siellä päivittäin opiskelemassa. Sotkamo hallitsi, koska siellä toimii hiihtäjiä vetävä urheilulukio.

Lempäälän Sääksjärven koulua käyvät Hetta ja Hilla Niemelä kisailivat hienosti: Hetta voitti 13 -vuotiaat, Hilla oli 16- vuotiaissa 4. ja lisäksi Hiihtoliiton piirien välisessä nuorisoviestissä Hämeen voittojoukkueen ankkurina. Leevi Lampén hiihti sijalle 11. sijoittuneessa Hämeen 2 -joukkueessa.

Roope Niskanen hiihti sijalle 14. sarjassa M13, Atte Urvanta oli 32. (M14), Samuel Suoniemi 36. (M15), Jaakko Hyrkäs 31. (M18), Valtteri Niskanen 28. (M20), sarjassa N20 Sanni Alatalo 4. ja Klaara Leponiemi 10. Sarjoissa oli 40-50 ikäluokkansa kärkihiihtäjää.

Helmikuun Kisa-posti

lähettänyt Virpi Lipponen 16.2.2017 klo 1.06   [ 16.2.2017 klo 1.07 päivitetty ]Aikku ja Leena ottivat parisprintin mestaruuden

lähettänyt Virpi Lipponen 5.2.2017 klo 23.45   [ 6.2.2017 klo 0.01 päivitetty ]

Keuruun komealla hiihtostadionilla oli sunnuntaina  5.2. komeaa kuultavaa ja nähtävää, kun Aino-Kaisa Saarinen ja Leena Nurmi ottivat parisprintin Suomen mestaruuden.
LeKi ja Lempäälä tulivat näkösälle niin sanotusti hyvässä valossa.

Kaksikko oli vankka mitaliehdokas jo perjantaista pitäen, jolloin Leena hiihti sprintin neloseksi. Osoitti siten itselleen ja muille, että koko pitkän kesän jatkuneesta
sairasteluputkesta huolimatta hän oli ehtinyt loppuvuodesta kehittää  ainakin kansalliselle tasolle riittävän kunnon. Ja kun Aikku porhalsi lauantaina kympin pronssille, niin mitalitavoite kirkastui.

Karsinta oli Aikulle ja Leenalle kevyt alkupala. Loppukilpailua Leki johti Leenan voimin startista pitäen.
LeKi johti ensimmäisessä vaihdossa viitisen sekunttia, mutta Aikku ei jäänyt odottelemaan muita vaan lisäsi etumatkaa.
Kuuden kiekan jälkeen Aikku sivakoi LeKin ylivoimaisena mestarina maaliin. Sauvan katkeaminen ja polvilleen meno toisella osuudella ei sanottavasti häirinnyt.
Maajoukkuehiihtäjien poissaolo heikensi monen seuran panosta. Kisapaikalla kuitenkin tuumittiin, että kaikkienkin mukana ollen LeKi olisi ollut paha voitettava.


Ensimmäisen osuuden ensimmäiseen laskuun Leena ja Leki painuivat johdossa.

Lehdistötilaisuudessa  Leena tunnusti, että kisaan lähdettiin voittomielellä. Aikku pursui hieman liikuttuneenakin tyytyväisyyttä:

-   Ensimmäisen kerran tänä tällä kaudella hiihto kulki rytmikkäästi ja lopussa helpostikin, oli ilo hiihtää!

Lahden MM-joukkueeseen jo nimetty Aikku kuten myös sprinttijoukkueeseen varalle nimetty Leena kilpailevat seuraavaksi Otepään maailmancupissa  18.-19.2.
Se on Lahtea ajatellen molemmille LeKi:n mestareille tärkeä paikka.

LeKin parivaljakko Jani Keto-Esa Seppä oli 50 miesjoukkueen sprintissä 43.

AK


Minuutti maaliin tulon jälkeen Aikkua vielä hengästytti, mutta Leena oli jo sees.

Kahden päivän urakka Hakkarissa tuotti tuloksia

lähettänyt Virpi Lipponen 1.2.2017 klo 12.41   [ 1.2.2017 klo 13.02 päivitetty ]

Noin 50 kisalaista hiihtäjää osallistui Hakkarissa  28.-29.1.  Hopeasompa - ja piirinmestaruuskisoihin.  Se on komea määrä ja komeaa menestystäkin saatiin.

Järjestävän LeKi:n koneistolle kovin työteliäs viikonvaihde oli samalla  kenraaliharjoitus Hopeasompafinaaleihin 17.- 19.2. Oli varauduttu kilpailukalenterin mukaisesti järjestämään kilpailut vain lauantaina, mutta alkuviikolla tuli ehdotus Hakalta:  Valkeakoskella ei olosuhteiden takia kyetä järjestämään varsinkaan viestejä, joten voisiko ne järjestää Hakkarin hyvillä Hoppari -baanoilla…

Piti muutama tovi miettiä pyyntötarjousta:  saako LeKi kasaan nopeasti riittävän järjestelykoneiston, kuinka moni lauantaina hyörineistä jaksaa ja ehtii hyöriä vielä sunnuntainakin,  pitääkö kaivaa jostain vereksiä voimia… Onneksi myös sunnuntaille luvattiin apuja naapuriseuroilta, joten piirin viralliset kilpailut saatiin vietyä läpi kaksipäiväisinä - ja hyvin sittenkin.  Kukaan ei tosin kysellyt, että saisiko tulla vielä kolmantenakin päivänä hyörimään…

Startista                                                                                                Lekin M12-pojat vaihdossa
N14 lähdössä

Koeponnistus ”Hoppareihin”

Seuran kannalta hyvän menestyksen ohella oli kullanarvoista kokemuksen kerääminen Hopeasompafinaaleita ajatellen. Koppaan kertyikin asioita, jotka pitää laittaa kuntoon. Monen asian todettiin toimivan jo nyt hyvin.

”Hoppareitten”  perusbaana kolmonen todettiin monella suulla  taitoa, kuntoa ja rohkeutta vaativaksi.  Lauantain kilpailut käytiin vapaalla, ja kun keli oli luistattava ja baana kova, niin varsin moni pyllähti kurveissa. Sunnuntaina pertsattiin hieman pehmenneellä pinnalla eikä tiettävästi kukaan keikahtanut.

Leevi Lampén hurauttaa ässälaskun kurvaan                                      M16 vauhdikkaasti tiukkaan mutkaan

Mitaleita… mitaleita…

LeKi:läisten suorituksista  löytyy mielenkiintoisia poimittavia. M8:n Tomas Mertsalmi, Joonas Kolehmainen ja Joona Kivistö kiipesivät traktorin peräkärryyn rakennetulle palkintolavalle kahdesti. Lauantaina kolmoisvoitto ja sunnuntaina viestikultaa.

M8:n kahteen kertaan kullatut (vasemmalta Joonas Kolehmainen, Joona Kivistö, Tomas Mertsalmi)

”Traktorin kyytiin” kapusivat lauantaina myös Aapeli Karislahti (2./M9), Oliver Kaikkonen  (2./M10), Ella-Noora Haapalehto (N12), Hetta Niemelä (3./N13), Leevi Lampén (3./M14), Hilla Niemelä (1./N16). Neloseksi hiihtäneen Iina Niemelän (N10) aika olisi tuonut poikien sarjassa pronssia. Niia olisi ollut poikien sarjassa nelonen.

Hopeoidut ja sinetöidyt LeKi-tytöt Ella-Noora (vas.), Hetta ja Oona

M20:n Onni Rintala kuten M17:n Eetu Tolvanen hiihtivät pronssille. Eetu kaatui kerran itsekseen ja toisen kerran kilpailijan kompuroinnin takia. Samuli Kivistö oli sarjansa M35 ainoa osallistuja hiihtäen silti reippaasti hieman nuorukaisia nopeammin.  Arto Hakala voitti sarjan M45. Nuorimmat juniorit pois lukien ahkera kilpailija johtanee tänä talvena lekiläisten palkintotilastoa.

Jani pudotti apinan

Sunnuntain pertsan yleisen sarjan kilpailun aikana kuului tömähdys, kun apina putosi Jani Kedon olkapäältä. Lauantain kosteudessa herkkä hengityslaitteisto oli pistänyt keskeyttämään, mutta sunnuntaina kulki pronssille.  Jaakko Hyrkäs otti M18:n pronssin ja Eetu uusi lauantain pronssin.  Klaara Leponiemi ei jättänyt N20:n vitosella muille jakoa.


Apina on jo pudonnut Janin olkapäällä

Viestit sunnuntaina alkoivat hieman yksitoikkoisesti, kun joka sarjassa oli LeKi:n kolmikko vähintään toinen. Vanhempia sarjoja kohti edetessä tilanne tasaantui. Kultaa hiihtivät joukkueet M8, M10, N10, M14, hopeaa N8 ja N14.

AK


LeKi:n nuoret naiset juhlivat SM-laduilla

lähettänyt Virpi Lipponen 23.1.2017 klo 12.00   [ 23.1.2017 klo 12.02 päivitetty ]

Lempäälän Kisan hiihtäjättäret esiintyivät edukseen viikonvaihteessa nuorten SM -hiihdoissa Äänekoskella:  saaliina neljä mitalia!

Sarjan N20 Sanni Alatalo osoitti todellisen hiihtokuntonsa ottaen lauantaina perinteisen sprintin hopeaa ja sunnuntaina vapaan 10 kilometrillä pronssia. Sprinttimestaruus jäi kuuden sadasosasekunnin (0,06 sek.) päähän. Sanna johti kymmenen metriä ennen maalia, mutta voittaja osasi paremmin kurottaa.

-          Pitääpä ottaa todesta se kurottamistaitokin ja vähän harjoitella, tuumi Sanni.

Neljän sekunnin nippu

Klaara Leponiemi hiihti  hienosti kympin hopealle. Voittaja veti puolen minuutin kaulan, mutta neljä seuraavaa mahtuivatkin sitten neljän sekunnin sisään.  Hopea-Klaara voitti pronssi-Sannia pari sekuntia. Kilpailun viitonen jäi neljännestä jo puolisen minuuttia.

Molemmat kisalaiset hilautuivat palkinnoille loppua kohti. Nousujohteisesti hiihti myös Henna Mettalo : puolivälissä 35, maalissa 28.  Hänelle kymppi oli elämänsä  toinen. Ensimmäinen viime lumilla päättyi keskeytykseen.

- Lähdin matkaan reippaasti mutta kuitenkin happohyökkäystä varoen. Hyvin meni.

Sprintissä Klaara oli 16., Henna 32.

Poikien 15 kilometriltä kisalaisille tuli kohtalaisia sijoituksia. M20:ssä Valtteri Niskanen oli 43. ja Onni Rintala 50. M18:ssa Jaakko Hyrkäs jaksoi sijalle 34. Toipilaana matkaan lähtenyt M17:n Eetu Tolvanen luopui yrityksestä kesken matkan.

Kaikissa sarjoissa oli 50 - 60 startannutta. Muutamiin sarjoihin oli ilmoittautunut jopa toistakymmentä enempi kuinmitä lähtöviivalla nähtiin.

Hopeista balsamia

Kolmas LeKi -mitalisti, N23:n Leena Nurmi sinni kympin hopealle saaden samalla balsamia  haavoilleen. Hänet lennätettiin kuun puolivälissä kiireellä maailman cupin sprintteihin Italian Toblachiin. Ilmeisesti ruokamyrkytys teki hiihtäjästä siellä kuumeilevan petipotilaan. Tauti oli lyhyehkö mutta ankara.

-          Kotiin palattuani hiihtelin pari kertaa kevyesti. Äänekoskella jo kokeilin lauantaina hieman vauhtia ja päätin sitten osallistua sunnuntaina.  Hopea oli tahtovoitto. Asetuin takaa tulleen voittajan Katariina Longan peesiin ja pysyin siinä mukavuusalueeni ulkopuolella maaliin asti.  Jaksoin kiitellä Katariinaa…

Leena, Klaara ja Sanni hiihtivät Äänekosken SM -kympin seitsemän sekunnin sisään. Leena vanhimpana toki ”nopein". (AK)

Kovan SM-kympin mitalistit: hopeaa Klaara Leponiemi LeKi, kultaa Rebekka Immonen Nastolan Naseva, pronssia Sanni Alatalo Leki

 

”Aikun” vauhdittama LeKi 4. sijalle Suomen cupin viestissä

lähettänyt Virpi Lipponen 17.1.2017 klo 5.28   [ 17.1.2017 klo 5.34 päivitetty ]

LeKin kolmikko  Aino-Kaisa Saarinen - Sanni Alatalo - Eeva Nurmi  sijoittui hyvin neljänneksi sunnuntaina  15.1. Suomen cupin viestissä Jämillä. Joukkueita oli kolmisenkymmentä, ja ladulla iso osa maajoukkuehiihtäjistä. Kilpailut käytiin perinteisellä hiihtotavalla.

Neloseksi hiihtänyt LeKi-kolmikko vas. Aino-Kaisa Saarinen,  Eeva Nurmi ja Sanni Alatalo. Ankkuria Eevaa puhalluttaa pari minuuttia hiihdon jälkeen. (kuva Eliisa Alatalo)

Kilpailun voittaneella Hämeenlinnan Hiihtoseuralla oli ankkuriosuudella joukkueen tähti Laura Mononen. LeKi puolestaan lähti  ”kova pää” edellä eli ”Aikku” starttasi. Pomo Esa Virtanen oli luonnollisesti ajatellut hänelle  ankkuriosuutta. Nuoremmat Sanni ja Eeva kuitenkin tuumivat keskenään, että tosikovaksi  lähtijäksi tiedetty  ”Aikku”  aloittakoon. Se sopi heti kaikille.


Aino-Kaisa Saarinen (14) rynni Lempäälän Kisan kärkeen heti ensimmäiseen nousuun ehdittäessä. (Kuva: Antero Korhonen)

Kuulutusta myötäillen kärkeen syöksähtikin Lempäälän Kisan ”Aikku”. Ensimmäisessä vaihdossa eli 4 kilometrin kohdalla LeKi johti noin 16 sekunnilla.  Maajoukkueen ja Kainuun Hiihtoseuran kovakuntoinen Anne Kyllönen veti toisella osuudella vähitellen Sannin kiinni  - vaihtoon Kainuu ekana ja Lempäälä tokana. Ankkuriosuudella Eeva joutui päästämään Hämeenlinnan Monosen ja  Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissisen ohitseen.

LeKi:n naisten kakkosjoukkue sekä miesten joukkue sijoittuivat tulosluetteloiden loppupuolelle. Molemmissa joukkueissa podettiin hieman pitovaikeuksia. Kova tykkilumilatu kulutti nopeasti purkkivoiteen. Ilman kunnollista liisteripohjaa suksi alkoi Jämin nousuissa väistämättä lipsahdella, mikä vei vauhdin ja voimat. Samaa vaivaa oli monen muunkin seuran kilpailijoilla.

Lauantaina cupin ohjelmassa oli naisten yleinen 10 km vapaalla. Siinä Klaara Leponiemi ja Sanni Alatalo hiihtivät komeasti sijoille 20. ja 23. Eeva Nurmella oli hieman huonompi päivä ollen 82 lähteneestä 48.


Tammelassa timantisti

Tammelan timanttisissa kisoissa Joonas Nieminen kokeili kuntoaan M16-sarjan perinteisellä vitosella. Kokeili, koska joululoma meni kuumeillessa ja pääsi vasta tammikuun toisella viikolla harjoittelemaan kevyesti.

Kokeilu jännitti, mutta sujui yli odotusten: neljäs 26 hiihtäjän sarjassa! Edellä olleista ainakin yksi oli viime talven HS -hiihtojen mitalisti. Ensi viikonvaihteessa Joonaksella on taas jännää: Alastarolla ensi kerran 8 km:n kisa. Se on matkana Hopeasompafinaaleissa.

Nuoremmatkin juniorit hiihtivät kelvollisesti sarjoissaan. N12 Ella Noora Haapalehto 2.,  M12 Antti Urvanta 9. ja Miika Niemelä 10., N10 Iina Niemelä 3., Niia Niemelä 4. ja Emilia Ylilehto 7., M10 Toivo Lehtinen 7., N8 Aada Ylilehto 5.

LeKiltä kolme viestijoukkuetta Jämille

lähettänyt Virpi Lipponen 13.1.2017 klo 11.46   [ 13.1.2017 klo 11.55 päivitetty ]


”Aikku” aloittaa cup - viestin Jämillä

Suomen cupin osakilpailuun Jämillä 15.1. osallistuu LeKi:stä kolme viestijoukkuetta, joiden jäsenet hiihtävät myös henkilökohtaisia matkoja 14.1. Kaikki osuudet hiihdetään perinteisellä, mikä karsii LeKi:n joukkueista jokusen vapaan spesialistin. Joukkueet koonneen Esa Virtasen mukaan Kisaa kuten muitakin seuroja helpotti se, että miehilläkin on nyt vain kolme osuutta.

LeKin naisten ykkösjoukkue on hiihtojärjestyksessä Aino-Kaisa Saarinen, Sanni Alatalo ja Eeva Nurmi. Kakkosessa hiihtävät Klaara Leponiemi, Henna Mettalo ja Ida Rintala. Miesten joukkueen muodostavat tällä kertaa Jani Keto, Arto Hakala ja Valtteri Niskanen.

Varamies Esa Seppä on kunnossa ja valmiina hiihtämään.  Leena Nurmella oli jo tähtäin Jämille, mutta sitten tuli Hiihtoliitosta yllätyskutsu maajoukkuetehtäviin Maailman cupin sprintteihin Italian Toblachissa.

Rankan Tour de Skin jälkeen Esa epäili ”Aikun” intoa ja jaksamista osallistua Suomen cupin viestiin. ”Aikun” vastaus yllätti joukkueet koonneen Esan iloisesti: ”Tulen mielelläni ja mikä osuus tahansa kelpaa.”  Esa oli ajatellut hänelle  ankkuriosuutta, mutta kyseli myös Sannin ja Eevan mieltä. He päätyivät keskenään siihen tulokseen, että ”Aikku” kovimpana ja hyvänä lähtijänä aloittaisi ja tekisi hyvän alun LeKi:n viestille. Se sopi kaikille.

”Aikku” on ollut monesti maajoukkueen aloittajana. Se on mahdollista myös Lahden MM-hiihdoissa. Klaara, Henna ja Sanni kisaavat sarjassa N20. - Siinä meillä mielenkiintoinen kolmikko maaliskuun SM -viestejäkin ajatellen, aprikoi Esa.

AK

Hiihtäjät kilparallissa

lähettänyt Virpi Lipponen 13.1.2017 klo 11.40   [ 13.1.2017 klo 11.56 päivitetty ]

Tour  - Lahti - Tampere

Perinteistä Hämeen Viestiä ei voitu harmittavan pakkaspiikin takia järjestää loppiaisena Tammelassa vaan uusi yritys on 4.3. Lempäälän Kisan hiihtäjät ovat kuitenkin tammikuun alussa kilpailleet menestyksellisesti eri tahoilla.

Jo viime lumilla puhuttiin, että LeKi:stä saattaa olla Lahden MM -hiihdoissa kaksikin hiihtäjää: Aino-Kaisa Saarinen sekä Leena Nurmi. Tilanne on vielä ”saattaa” asennossa.

Äitiyslomalta kilpaladuille palannut Saarinen sijoittui Keski-Euroopan rankalla Tour de Ski:llä 17:ksi. Edellä oli neljä maansisarta Krista Pärmäkosken johdolla. Normimatkojen maajoukkueen vakikalustoon kuuluva Riitta-Liisa Roponen keskittyi harjoitteluun kotipuolessa.  MM- kisoissa riittänee töitä kuudellekin naiselle mukaan lukien LeKi:n  ”Aikku”. Ampumahiihtopuolelta tulee ehkä täydennystä.

”Tunne nyt tärkein”

Maajoukkueen haastajaryhmän sprintteri Leena Nurmi joutui kesällä pahaan tautikierteeseen, joka katkaisi oikean harjoittelun pariksi kuukautta. Nyt Nurmi on päässyt jo kilpailunkin makuun. Lahden kansainvälisissä Scandinavia Cup kisoissa viikonvaihteessa 7.-8.1. hän hiihti vapaan sprintin sijalle 17. ollen suomalaisista 3. paras. Kympillä sijoitus oli 33.

-          Lahden MM -radat ovat tavallista raskaammat,  mutta molempina päivinä hiihtoni  ja tuntemukseni olivat talven parasta.  Kunto on menossa oikeaan suuntaan. Etenen kuitenkin jalat maassa. En vertaile hiihtoani toisiin vaan oma tunne on nyt tärkein.

Yllätykseksi itselleen Leena nimettiin hiihtämään sprinttiä maajoukkueeseen Maailman cupin osakilpailuun Italian Toblachissa  14 -15.1.

Lempäälän Kiviahon poika Jussi Salo menetti kehnon hypyn takia mahdollisuuksiaan päästä yhdistetyn MM -joukkueeseen. Jussi edustaa maastohiihdossa Kisaa, mutta yhdistetyssä Tampereen Pyrintöä.

Lahdessa katsastettiin myös nuorten MM -hiihtoihin.  Yleisen sarjan kansainvälisellä kympillä  kisalaisista  Sanni Alatalo oli 61. ja Klaara Leponiemi 64. liki sadan naisen kilpailussa. Neitoset olivat omassa sarjassaan N20  suomalaisista sijoilla 7-8, joten edustuspaikat ovat vielä mahdollisia. Seuraavat tilaisuus antaa maajoukkuenäyttö on 14.-15.1. Jämillä Suomen cupin kilpailuissa. Ohjelmassa on henkilökohtaiset matkat sekä viestit, joihin myös LeKi osallistuu.

Ylivoimaa ja sekuntipeliä

Kaupissa kisattiin viikonvaihteessa  7.-8.1. normikilpailu vapaalla ja piirinmestaruussprintit perinteisellä.  Kisalaiset napsivat kolme voittoa ja lukuisasti muita erinomaisia sijoituksia.

Arto Hakala oli lauantain vapaan kilpailussa 45 -vuotiaiden ylivoimainen. Yhtä ylivoimainen oli toinen sääksjärveläinen, mutta Viialan Viriä edustava Markus Välimäki 35 -vuotiaiden kilpailussa. Siinä Kisan Samuli Kivistö oli 5.

Jani Keto voitti sunnuntaina perinteisellä hiihdetyn yleisen sprintin, Hilla Niemelä oli 16 -vuotiaitten ykkönen. Kilpailun kolmas hävisi Hillalle vain 0,2 sekunttia.  Vapaalla kisatulla 6 kilometrillä hän oli 5.

20 -vuotiaiden  vapaalla kympillä Onni Rintala oli 5. ja Valtteri Niskanen 6. Nuorukaisten ero oli  vaivaiset 3 sekunttia. Ikätoveri Henna Mettalo vahvisti asemiaan  Hämeen nuorten naisten kärkikastissa - vapaan normikilpailussa 5. ja perinteisen sprintissä 4.

14 -vuotiaitten perinteisen sprintissä LeKi:n Leevi Lampén nappasi piirinmestaruushopeaa jääden voitosta vain  0,1 sekuntia. Atte Urvanta oli 4. kuin myös Hetta Niemelä. Lauantain vapaan normikilpailussa Hetta oli 8. ja Atte 6. Muutamissa sarjoissa oli paljon osallistujia. Esimerkiksi 16 -vuotiaitten 8 kilometrille starttasi 26 poikaa, joista LeKi:n Samuel Suoniemi oli hienosti 10.

Hilla Niemelä 1. palkintokorokkeella

Nuorimmat sijoille 1-8

Nuorimpien sarjoissa kisalaiset hiihtivät mukavasti sijoille 1-8. Sarjan N12 Ella-Noora Haapalehto oli 6. ja Oona Kaikkonen 7. Tyttöjä oli 14 seurasta yhteensä 21. Sprintissä sijoitukset paranivat: Ella-Noora 2. ja Oona 4. Ikätoverit Antti Urvanta ja Mika Niemelä hiihtivät sijoille 6 ja 8.

Aapeli Karislahti hurjasteli Kaupissa täysillä  voittaen sekä normikilpailun että sprintin. Toivo Lehtinen oli spintin 6. ”Kymppisarjassa”  Iina Niemelä oli nopein sprintissä, kaksoissisko Niia 4. ja Lotta Tolvanen 5. Lauantain vapaan kilpailussa Lotta oli 7. ja Emilia Ylilehto 8.

AK

Hopeasompafinaalien järjestelyt tuntuvat Hakkarissa

lähettänyt Virpi Lipponen 16.12.2016 klo 0.25   [ 16.12.2016 klo 0.29 päivitetty ]
Ensi talvena Hakkarissa koetaan mittavasti liikunnan ja hiihtourheilun riemua, kun 800 -1 000 juniorihiihtäjää osallistuu valtakunnalliseen Hopeasompafinaaliin.
Kyse on Pirkan hiihdon ja Finlandian jälkeen kauden suurimmasta kilpailusta.  Lempäälän Kisan järjestämiin ”Hakkarin Hoppareihin” osallistuu enemmän kilpailijoita kuin Lahden MM -kisoihin.

Kilpailut järjestetään  pe - su  17.-19.2. Jo torstaina 16. päivänä Hakkari on täynnä 12 - 16-vuotiaita juniorihiihtäjiä huoltajineen.  Neljänä päivänä kisatapahtumiin Hakkarissa  osallistuu  kilpailijana, huoltajana, järjestäjänä tai seuraajana päivittäin ehkä 2 500 ihmistä. Järjestelyorganisaatiossa tarvitaan 250 ihmistä.

Tuntumaa kisalatuihin ja väen määrään saadaan jo lauantaina 28.1. jolloin järjestetään Hopeasompafinaalien esikisat sekä Hämeen HS -aluekilpailut ja aikuisten piirinmestaruuhiihdot. Monet kävivät tutustumassa reitteihin ja Lempäälään jo kesällä.

Pysäköinti/ katsojat

Hakkarin pysäköintialueita ei ole suunniteltu näin mittavien tapahtumien varalle.   Siksi pysäköintialueet varataan ensisijaisesti kilpailijoille, huoltajille ja järjestelyorganisaatiolle. Liikenteen ja pysäköinnin ohjaajat ovat tottuneita ja kouluttautuneita.

Jalan, bussilla tai omalla autolla - järjestäjät toivottavat kaikki hiihtourheilun ystävät seuraamaan vauhdikkaita hiihtopäiviä. Laduilla kiitää tulevia maajoukkuehiihtäjiä. kuten myös paikkakunnan junioreitten koulukavereita! Pääsymaksuja ei ole.

Mskate luistinratojen seurantaan

Hakkarissa juniorihiihdon suurkatselmus näkyy ja tuntuu muun muassa niin, ettei hiekkakenttää jäädytetä luistelijoille vaan siihen rakennetaan hiihtostadion. Kyse on poikkeustalvesta. Liikuntatoimi panostaa Moision koulun ja muidenkin jäiden huoltoon. Talven uutuus on mskate, joka kertoo päivittäin Lempäälän 13 luistinradan kunnon. Se löytyy helposti kunnan kotisivulta/ liikunta ja vapaa-aika. Vastaava palvelu hiihtoladuista on toiminut kymmenisen vuotta.

Kunta ja Jäähalli Oy tarjoavat ilmaista luistelua joululoman aikaa ja ennen sitäkin. 1 - hallissa pelataan, 2-hallissa vain luistellaan. Vuorot löytyvät osoitteesta http://lempaalanjaahalli.fi sekä hallin ovista.

Lähiladut varattu kilpailuun

Lähiladut vesitornin, viipalekoulun ja nuorisolle vuonna 2015 talkoiltun hiihtorinteen välissä on varattu pe - su 17. - 19.2. Hopeasompafinaaleihin aamusta iltaan kolmen kilpailupäivän ajaksi. Myös to 16.2. kilpalatu on varattu huoltotyölle ja kilpailijoitten harjoitteluun. Siten ei esimerkiksi ”nelosen valolatua” pääse ympäri. Hiihto pitemmillä reiteillä onnistuu hyvin pikku muutoksella. Myös esikisojen aikaan la 28.1. lähiladut on vain kilpailukäytössä.

Jäähallin piha ”Hopeasompatoriksi”

Jäähalli toimii Hopeasompafinaalien aikaan normaalisti, mutta koko pysäköintialue on hiihtokisojen käytössä. Alueelle ei pysäköidä, ja autolla ajo sinne on erittäin rajoitettu. P -alueen kulmaan tulevassa liikenneympyrässä voi jättää ja ottaa kyytiläisen. Alueelle tulee esim.  hiihtoseurojen voitelutiloja, hiihtotarvikemyyntiä, ruokailu ja kahvilatiloja sekä palkintokoroke.

Mm. numerojakelun ja lehdistötilan käsittävä kilpailutoimisto sijaitsee viipalekoulussa. Myös isoin osa liikuntahallista on Hopeasompafinaalien käytössä. Hakkarin koulu palvelee ruokailupaikkana jo perjantaina, jolloin koulu on muualla taksvärkkitehtävissä.

Verryttelyladut urheilukentällä ja likeisen pellon reunoilla ovat kilpailijoiden käytössä. Myös urheilukentän sosiaalitilat ovat hopeasompafinalistien käytössä.


Vasta kolmas kerta Hämeessä

Hopeasompahiihtoja on järjestetty vuodesta 1972 asti.  Kaikki eturivin hiihtäjämme ovat edenneet sitä kautta.  Hämeessä on ennen Lempäälää järjestetty ”Hopparit” vain kahdesti, Tampereella ja Valkeakoskella. Hiihtoliiton oli helppo myöntää järjestelyvastuu Lempäälän Kisalle, joka on seuraluokittelussa sijalla 8. ja hyvässä maineessa.

Vuosina 2015 - 16 Hakkarin olosuhteet saatiin seuratalkoin ja sittemmin kuntavetoisesti suurkilpailujen edellyttämälle tasolle.  Nyt kahden vuoden aikana tehdyt reittiparannukset  palveleva vielä 20 vuodenkin päästä kuntoilevia kuntalaisia. (AK)

1-10 of 65