Nimetön

Viesticupissa naiset toisia

lähettänyt Virpi Lipponen 10.4.2017 klo 12.33   [ 10.4.2017 klo 12.37 päivitetty ]

LeKin naiset  sijoittuivat hienosti kakkoseksi Suomen cupin viestien yhteistuloksessa.
Suoritus palkittiin 3 000 eurolla. Viesticupin voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, Oulun Hiihtoseura oli kolmas.

Viidennessä eli sarjan viimeisessä otatuksessa Ylitorniolla lauantaina 8.4. LeKin joukkue oli kolmas  Hämeenlinnan ja Vuokatti Ski Team Kainuun jälkeen.
Ainiovaaran piiiitkiä rinteitä kapusivat  Leena ja Eeva Nurmi sekä Aino-Kaisa Saarinen. Kauden muissa viesteissä joukkueeseen on kuulunut myös Sanni Alatalo ja Ida Rintala.

Sunnuntaina Ainiovaaralla kisattiin pitkien matkojen Suomen mestaruuksista vapaalla hiihtotavalla. 30 kilomertrillä Aino-Kaisa oli 7. ,Leena 29. ja Eeva 48.. Osallistujia oli 62.

Miesten 50 kilometrille osallistuivat LeKistä konkarihiihtäjät Esa Seppä ja Arto Hakala. Esa oli 61. ja  Arto 79. Matkaan lähti 105 hiihtäjää, joista 15 keskeytti.
Esalle oli 18. kerta SM -hiihtojen kuninkuusmatkalla ja 17. peräkkäin eikä hän ole koskaan keskeyttänyt. Vauhti oli koko ajan tasaista.
Yhdessä hengitysoireilleen Jani Kedon kanssa kaverukset osallistuivat lauantaina Suomen cupin viestiin sijoittuen häntäpäähän. (AK)

Kuva: Jussi Nurmi

Suomenmestaruus naisten viestissä - lopultakin!

lähettänyt Virpi Lipponen 2.4.2017 klo 12.54   [ 3.4.2017 klo 0.48 päivitetty ]

LeKin viestinaiset ovat viime vuosina napsineet mitaleja SM-hiihdoissa sekä Suomen cupeissa - ja harmittava nelossija on tullut turhankin tutuksi.
Kontiolahdella aprillipäivänä lopultakin tuli kirkkain mitali 3x5 kilometrillä - kiitos Leena Nurmen, Sanni Alatalon ja Aino-Kaisa Saarisen.


Tarkasti ottaen sunnuntainen voitto oli ensimmäinen ns. normaaliviesteissä. Maaliskuussa Leena ja ”Aikku” hiihtivät Keuruulla parisprintin Suomenmestareiksi eikä se ollut edes ensimmäinen parisprintin mestaruus.

Kontiolahdella Kivennousun ja Seinänousun ylittämiset sujuivat lekiläisiltä muutoinkin mallikkaasti. Perjantaina ”Aikku” suksi vapaalla eli huonommalla tekniikallaan vitosen pronssimitalin. Leena oli 12., Sanni 20., Klaara 28.

Sunnuntaina perinteisellä 15 kilometrillä ”Aikku” oli taas pronssilla kruunaten siten itsensä SM -hiihtojen iloiseksi kuningattareksi. Leena oli  10., Klaara 20. ja Sanni 32. Hiihto oli kaikille osallistujille hankalaa, kun liippaladulla lipsahteli
ja nousuissa ladun ulkopuolelta tarttui lunta pohjaan. Muutama joutui lähinnä suksiongelman takia keskeyttämään.

Kisalaisia miehiä oli matkassa vain Esa Seppä, jonka sijoitus 30 kilometrillä oli 85. Osallistujia oli toistasataa.

Suomen cupin viimeinen kilpailu sekä viesteissä että henkilökohtaisilla matkoilla käydään Ylitornon Ainiovaarassa 8.-9. huhtikuuta. Siellä kilpailee LeKistä myös miesten joukkue. Naisilla on pieni mahdollisuus voittaa koko cup -sarja ja siten palkintorahaa.

 +++++++++

Eeva Nurmi hiihti Vuokatissa 25.-26.3 Euroopan maratonmestariksi ja hyville palkinnoille.  Vuokatti - hiihdon yhteydessä järjestetty ja Euroloppetin pitkien hiihtojen sarjaan kuuluva maratonhiihto käsitti 50 km perinteisellä ja seuraavana päivänä 30 km vapaalla.
Eevan yhteistulos oli 3.58,47. Osallistujia oli useista Euroopan maista.

 AK

 

Hämeen hiihdon kalenteri päättyi

lähettänyt Virpi Lipponen 28.3.2017 klo 4.42   [ 28.3.2017 klo 4.46 päivitetty ]

Talven viimeiset hiihdot Hämeessä kisailtiin viikonvaihteessa Tampereella ja Tammelassa.

Hämeen nuorisoviestin järjestäminen Kaupin tykkilumiladulla oli hiuskarvan varassa. Kilometrin pituisella, kovapintaiseksi kylmettyneellä ladulla Pyrintö kuitenkin kykeni viemään viestin läpi ilman haavereita.

14 joukkueen viestissä LeKi:n hiihti maaliin kolmantena. Virallinen sijoitus Ylöjärven Ryhdin voittamassa hämäläisviestissä oli toinen, koska edelle ehtinyt Pargas If hiihti kilpailun ulkopuolisena. Liki lumettoman Paraisten juniorit tapaavat hakeutua sisämaan kilpailuihin.

20 kilometrin mittaisessa Nuorisovestissä on osuudet tytöille ja pojille sarjoissa 10 - 12 - 14 ja 16 vuotta. LeKin joukkueessa hiihtivät Atte Urvanta, Lotta Tolvanen, Antti Urvanta, Oona Kaikkonen, Oliver Kaikkonen, Hetta Niemelä, Leevi Lampén, Hilla Niemelä.

 

Tammelassa ryskättiin

Tammelassa järjestetty maakuntaviesti saatiin viedä läpi Kauppia paremmilla laduilla. Tammelan Ryske oli työstänyt 2,5 kilometrin kierroksen yllättävän hyvään kuntoon pois lukien lämpövoimalan likaama ja vetinen 150 metriä.

Hämeen Viestin voitti perinteisesti Valkeakosken Haka takanaan Ylöjärven Ryhti ja Tampereen Pyrintö. Viesti jouduttiin siirtämään talven mittaan kahdesti. Osin siitä syystä Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Lempäälän Kisa - molemmat viime vuosina kärkikahinoissa - eivät nyt saaneet viivalle joukkueita.

Maakuntaviestin ”lämmittelyksi” käydyssä 12 -vuotiaiden pikaviestissä LeKin ykköjoukkue oli toinen ja kakkonen kuudes. Ykkösessä hiihtivät Otso Luodelampi, Ella Noora Haapalehto, Antti Urvanta, Oona Kaikkonen ja kakkosessa Aapeli Karislahti, Emilia Ylilehto, Oliver Kaikkonen, Lotta Tolvanen.

 

SM ja Suomen Cup jatkuu

Hiihdon kilpakausi jatkuu pohjoisempana. Ensi viikonvaihteessa hiihdetään Kontiolahdella SM-viestejä ja Suomen Cupia myös Lempäälän Kisan hiihtäjien voimin. Naisten viestissä on kova kolmikko Leena Nurmi, Aino-Kaisa Saarinen ja Klaara Leponiemi. Cup-sarja päättyy 8.4. Ylitorniolla, missä Klaara vaihtuu Sanni Alataloon. LeKin naiset ovat Cupin kokonaistilanteessa ennen Kontiolahtea kolmantena. AK

 

Nuoret menestyivät Rovaniemen SM-kisoissa

lähettänyt Virpi Lipponen 21.3.2017 klo 2.13   [ 21.3.2017 klo 2.17 päivitetty ]


Nuorten SM-hiihdot Rovaniemellä 18.-19.3. kulkivat lekiläisittäin kiitettävästi.

Leena Nurmi osoitti, että sprintin lisäksi kulkee taas pitempikin matka: sarjan N23 pronssi vitosen perinteisellä ja 20 km:n vapaalla 6.

Kovaa tulosta tekivät myös Klaara Leponiemi ja Sanni Alatalo sarjassa 20. Klaara oli perinteisen vitosella 4. ja 20 kilometrillä 5. Sannin sijoitukset olivat 5. ja 7.


Nuorukaispuolella lekiläisten parhaan sijoituksen hiihti Valtteri Niskanen ollen lupaavasti 16. M20:n perinteisellä kympillä. Eetu Tolvanen M17 oli 27. , Jaakko Hyrkäs vuotta vanhemmissa 22., Jani Keto 25. sarjassa M23.

Vapaalla kisatulla 30 kilometrillä Eetu oli 31. ja Jaakko 28. Molempina päivinä kaikissa sarjoissa oli 40-50 osallistujaa. Ounasvaaran radat olivat rankat. -AK

 

Kilpailukausi jatkui nuorekkaasti Vierumäellä

lähettänyt Virpi Lipponen 13.3.2017 klo 13.24   [ 13.3.2017 klo 13.34 päivitetty ]


LeKi:n nuorisosiiven kilpakausi jatkui Heinolan Vierumäen laduilla SM-viesteillä ja Koululiikuntaliiton mestaruustaistoilla. Oli menestystä ja miinusmerkkisiä yllätyksiä - kuten yleensä urheilussa.

Sarjan N20 viestitrio Henna Mettalo, Sanni Alatalo ja Klaara Leponiemi  lähtivät perustellusti tavoittelemaan SM - kilpailussa kärkisijoja. Joukkue sinänsä oli jo saavutus, koska Lempäälän Kisalla ei ole ainakaan 20 vuoteen ollut SM -viestissä N20 joukkuetta.

Perinteisellä käydyn tyttöjen 3x3 km viestin aloitti Henna ja pääsi 20 joukkueen alkurytinässä  mielestään hyvään asemaan. Muutaman sadan metrin päästä tuli kuitenkin  ahdasta, sukset ja sauvat kalisivat - ja Henna  kaatui suoraan mahalleen.

 Välineet eivät särkyneet ja hengityskin salpautui vain toviksi, mutta Henna tipahti viimeiseksi. Hiihti sentään pari kiinni, ja kun Sanni ja Klaara hiihtivät ongelmitta, niin sijoitus oli lopulta komeasti 6.

Ikätoverien Valtteri Niskanen, Jaakko Hyrkäs ja Eetu Tolvanen 5x5 km viesti kulki hyvin sijoituksen vaihdellessa haarukassa 13-15. Projekti kaatui lopulta  uusiin sauvasääntöihin. Aloittajan Valen sauva mitattiin inansa liian pitkäksi, mikä tiesi viestin päätteeksi hylkyä.

KLL:n kisat olivat eräänlainen toisinto Hakkarissa kolme viikkoa sitten järjestetyistä Hopeasompafinaaleista. Osallistujia oli vähemmän, mutta palkintopalleilla samoja nimiä. ”Hoppareissa” edustetaan seuroja, KLL -kisoissa kuntia. Siten esimerkiksi Jaakko edusti SM-viestissä Kisaa, mutta KLL:n henkilökohtaisessa Hämeenlinnaa, koska käy siellä päivittäin opiskelemassa. Sotkamo hallitsi, koska siellä toimii hiihtäjiä vetävä urheilulukio.

Lempäälän Sääksjärven koulua käyvät Hetta ja Hilla Niemelä kisailivat hienosti: Hetta voitti 13 -vuotiaat, Hilla oli 16- vuotiaissa 4. ja lisäksi Hiihtoliiton piirien välisessä nuorisoviestissä Hämeen voittojoukkueen ankkurina. Leevi Lampén hiihti sijalle 11. sijoittuneessa Hämeen 2 -joukkueessa.

Roope Niskanen hiihti sijalle 14. sarjassa M13, Atte Urvanta oli 32. (M14), Samuel Suoniemi 36. (M15), Jaakko Hyrkäs 31. (M18), Valtteri Niskanen 28. (M20), sarjassa N20 Sanni Alatalo 4. ja Klaara Leponiemi 10. Sarjoissa oli 40-50 ikäluokkansa kärkihiihtäjää.

Helmikuun Kisa-posti

lähettänyt Virpi Lipponen 16.2.2017 klo 1.06   [ 16.2.2017 klo 1.07 päivitetty ]Aikku ja Leena ottivat parisprintin mestaruuden

lähettänyt Virpi Lipponen 5.2.2017 klo 23.45   [ 6.2.2017 klo 0.01 päivitetty ]

Keuruun komealla hiihtostadionilla oli sunnuntaina  5.2. komeaa kuultavaa ja nähtävää, kun Aino-Kaisa Saarinen ja Leena Nurmi ottivat parisprintin Suomen mestaruuden.
LeKi ja Lempäälä tulivat näkösälle niin sanotusti hyvässä valossa.

Kaksikko oli vankka mitaliehdokas jo perjantaista pitäen, jolloin Leena hiihti sprintin neloseksi. Osoitti siten itselleen ja muille, että koko pitkän kesän jatkuneesta
sairasteluputkesta huolimatta hän oli ehtinyt loppuvuodesta kehittää  ainakin kansalliselle tasolle riittävän kunnon. Ja kun Aikku porhalsi lauantaina kympin pronssille, niin mitalitavoite kirkastui.

Karsinta oli Aikulle ja Leenalle kevyt alkupala. Loppukilpailua Leki johti Leenan voimin startista pitäen.
LeKi johti ensimmäisessä vaihdossa viitisen sekunttia, mutta Aikku ei jäänyt odottelemaan muita vaan lisäsi etumatkaa.
Kuuden kiekan jälkeen Aikku sivakoi LeKin ylivoimaisena mestarina maaliin. Sauvan katkeaminen ja polvilleen meno toisella osuudella ei sanottavasti häirinnyt.
Maajoukkuehiihtäjien poissaolo heikensi monen seuran panosta. Kisapaikalla kuitenkin tuumittiin, että kaikkienkin mukana ollen LeKi olisi ollut paha voitettava.


Ensimmäisen osuuden ensimmäiseen laskuun Leena ja Leki painuivat johdossa.

Lehdistötilaisuudessa  Leena tunnusti, että kisaan lähdettiin voittomielellä. Aikku pursui hieman liikuttuneenakin tyytyväisyyttä:

-   Ensimmäisen kerran tänä tällä kaudella hiihto kulki rytmikkäästi ja lopussa helpostikin, oli ilo hiihtää!

Lahden MM-joukkueeseen jo nimetty Aikku kuten myös sprinttijoukkueeseen varalle nimetty Leena kilpailevat seuraavaksi Otepään maailmancupissa  18.-19.2.
Se on Lahtea ajatellen molemmille LeKi:n mestareille tärkeä paikka.

LeKin parivaljakko Jani Keto-Esa Seppä oli 50 miesjoukkueen sprintissä 43.

AK


Minuutti maaliin tulon jälkeen Aikkua vielä hengästytti, mutta Leena oli jo sees.

Kahden päivän urakka Hakkarissa tuotti tuloksia

lähettänyt Virpi Lipponen 1.2.2017 klo 12.41   [ 1.2.2017 klo 13.02 päivitetty ]

Noin 50 kisalaista hiihtäjää osallistui Hakkarissa  28.-29.1.  Hopeasompa - ja piirinmestaruuskisoihin.  Se on komea määrä ja komeaa menestystäkin saatiin.

Järjestävän LeKi:n koneistolle kovin työteliäs viikonvaihde oli samalla  kenraaliharjoitus Hopeasompafinaaleihin 17.- 19.2. Oli varauduttu kilpailukalenterin mukaisesti järjestämään kilpailut vain lauantaina, mutta alkuviikolla tuli ehdotus Hakalta:  Valkeakoskella ei olosuhteiden takia kyetä järjestämään varsinkaan viestejä, joten voisiko ne järjestää Hakkarin hyvillä Hoppari -baanoilla…

Piti muutama tovi miettiä pyyntötarjousta:  saako LeKi kasaan nopeasti riittävän järjestelykoneiston, kuinka moni lauantaina hyörineistä jaksaa ja ehtii hyöriä vielä sunnuntainakin,  pitääkö kaivaa jostain vereksiä voimia… Onneksi myös sunnuntaille luvattiin apuja naapuriseuroilta, joten piirin viralliset kilpailut saatiin vietyä läpi kaksipäiväisinä - ja hyvin sittenkin.  Kukaan ei tosin kysellyt, että saisiko tulla vielä kolmantenakin päivänä hyörimään…

Startista                                                                                                Lekin M12-pojat vaihdossa
N14 lähdössä

Koeponnistus ”Hoppareihin”

Seuran kannalta hyvän menestyksen ohella oli kullanarvoista kokemuksen kerääminen Hopeasompafinaaleita ajatellen. Koppaan kertyikin asioita, jotka pitää laittaa kuntoon. Monen asian todettiin toimivan jo nyt hyvin.

”Hoppareitten”  perusbaana kolmonen todettiin monella suulla  taitoa, kuntoa ja rohkeutta vaativaksi.  Lauantain kilpailut käytiin vapaalla, ja kun keli oli luistattava ja baana kova, niin varsin moni pyllähti kurveissa. Sunnuntaina pertsattiin hieman pehmenneellä pinnalla eikä tiettävästi kukaan keikahtanut.

Leevi Lampén hurauttaa ässälaskun kurvaan                                      M16 vauhdikkaasti tiukkaan mutkaan

Mitaleita… mitaleita…

LeKi:läisten suorituksista  löytyy mielenkiintoisia poimittavia. M8:n Tomas Mertsalmi, Joonas Kolehmainen ja Joona Kivistö kiipesivät traktorin peräkärryyn rakennetulle palkintolavalle kahdesti. Lauantaina kolmoisvoitto ja sunnuntaina viestikultaa.

M8:n kahteen kertaan kullatut (vasemmalta Joonas Kolehmainen, Joona Kivistö, Tomas Mertsalmi)

”Traktorin kyytiin” kapusivat lauantaina myös Aapeli Karislahti (2./M9), Oliver Kaikkonen  (2./M10), Ella-Noora Haapalehto (N12), Hetta Niemelä (3./N13), Leevi Lampén (3./M14), Hilla Niemelä (1./N16). Neloseksi hiihtäneen Iina Niemelän (N10) aika olisi tuonut poikien sarjassa pronssia. Niia olisi ollut poikien sarjassa nelonen.

Hopeoidut ja sinetöidyt LeKi-tytöt Ella-Noora (vas.), Hetta ja Oona

M20:n Onni Rintala kuten M17:n Eetu Tolvanen hiihtivät pronssille. Eetu kaatui kerran itsekseen ja toisen kerran kilpailijan kompuroinnin takia. Samuli Kivistö oli sarjansa M35 ainoa osallistuja hiihtäen silti reippaasti hieman nuorukaisia nopeammin.  Arto Hakala voitti sarjan M45. Nuorimmat juniorit pois lukien ahkera kilpailija johtanee tänä talvena lekiläisten palkintotilastoa.

Jani pudotti apinan

Sunnuntain pertsan yleisen sarjan kilpailun aikana kuului tömähdys, kun apina putosi Jani Kedon olkapäältä. Lauantain kosteudessa herkkä hengityslaitteisto oli pistänyt keskeyttämään, mutta sunnuntaina kulki pronssille.  Jaakko Hyrkäs otti M18:n pronssin ja Eetu uusi lauantain pronssin.  Klaara Leponiemi ei jättänyt N20:n vitosella muille jakoa.


Apina on jo pudonnut Janin olkapäällä

Viestit sunnuntaina alkoivat hieman yksitoikkoisesti, kun joka sarjassa oli LeKi:n kolmikko vähintään toinen. Vanhempia sarjoja kohti edetessä tilanne tasaantui. Kultaa hiihtivät joukkueet M8, M10, N10, M14, hopeaa N8 ja N14.

AK


LeKi:n nuoret naiset juhlivat SM-laduilla

lähettänyt Virpi Lipponen 23.1.2017 klo 12.00   [ 23.1.2017 klo 12.02 päivitetty ]

Lempäälän Kisan hiihtäjättäret esiintyivät edukseen viikonvaihteessa nuorten SM -hiihdoissa Äänekoskella:  saaliina neljä mitalia!

Sarjan N20 Sanni Alatalo osoitti todellisen hiihtokuntonsa ottaen lauantaina perinteisen sprintin hopeaa ja sunnuntaina vapaan 10 kilometrillä pronssia. Sprinttimestaruus jäi kuuden sadasosasekunnin (0,06 sek.) päähän. Sanna johti kymmenen metriä ennen maalia, mutta voittaja osasi paremmin kurottaa.

-          Pitääpä ottaa todesta se kurottamistaitokin ja vähän harjoitella, tuumi Sanni.

Neljän sekunnin nippu

Klaara Leponiemi hiihti  hienosti kympin hopealle. Voittaja veti puolen minuutin kaulan, mutta neljä seuraavaa mahtuivatkin sitten neljän sekunnin sisään.  Hopea-Klaara voitti pronssi-Sannia pari sekuntia. Kilpailun viitonen jäi neljännestä jo puolisen minuuttia.

Molemmat kisalaiset hilautuivat palkinnoille loppua kohti. Nousujohteisesti hiihti myös Henna Mettalo : puolivälissä 35, maalissa 28.  Hänelle kymppi oli elämänsä  toinen. Ensimmäinen viime lumilla päättyi keskeytykseen.

- Lähdin matkaan reippaasti mutta kuitenkin happohyökkäystä varoen. Hyvin meni.

Sprintissä Klaara oli 16., Henna 32.

Poikien 15 kilometriltä kisalaisille tuli kohtalaisia sijoituksia. M20:ssä Valtteri Niskanen oli 43. ja Onni Rintala 50. M18:ssa Jaakko Hyrkäs jaksoi sijalle 34. Toipilaana matkaan lähtenyt M17:n Eetu Tolvanen luopui yrityksestä kesken matkan.

Kaikissa sarjoissa oli 50 - 60 startannutta. Muutamiin sarjoihin oli ilmoittautunut jopa toistakymmentä enempi kuinmitä lähtöviivalla nähtiin.

Hopeista balsamia

Kolmas LeKi -mitalisti, N23:n Leena Nurmi sinni kympin hopealle saaden samalla balsamia  haavoilleen. Hänet lennätettiin kuun puolivälissä kiireellä maailman cupin sprintteihin Italian Toblachiin. Ilmeisesti ruokamyrkytys teki hiihtäjästä siellä kuumeilevan petipotilaan. Tauti oli lyhyehkö mutta ankara.

-          Kotiin palattuani hiihtelin pari kertaa kevyesti. Äänekoskella jo kokeilin lauantaina hieman vauhtia ja päätin sitten osallistua sunnuntaina.  Hopea oli tahtovoitto. Asetuin takaa tulleen voittajan Katariina Longan peesiin ja pysyin siinä mukavuusalueeni ulkopuolella maaliin asti.  Jaksoin kiitellä Katariinaa…

Leena, Klaara ja Sanni hiihtivät Äänekosken SM -kympin seitsemän sekunnin sisään. Leena vanhimpana toki ”nopein". (AK)

Kovan SM-kympin mitalistit: hopeaa Klaara Leponiemi LeKi, kultaa Rebekka Immonen Nastolan Naseva, pronssia Sanni Alatalo Leki

 

”Aikun” vauhdittama LeKi 4. sijalle Suomen cupin viestissä

lähettänyt Virpi Lipponen 17.1.2017 klo 5.28   [ 17.1.2017 klo 5.34 päivitetty ]

LeKin kolmikko  Aino-Kaisa Saarinen - Sanni Alatalo - Eeva Nurmi  sijoittui hyvin neljänneksi sunnuntaina  15.1. Suomen cupin viestissä Jämillä. Joukkueita oli kolmisenkymmentä, ja ladulla iso osa maajoukkuehiihtäjistä. Kilpailut käytiin perinteisellä hiihtotavalla.

Neloseksi hiihtänyt LeKi-kolmikko vas. Aino-Kaisa Saarinen,  Eeva Nurmi ja Sanni Alatalo. Ankkuria Eevaa puhalluttaa pari minuuttia hiihdon jälkeen. (kuva Eliisa Alatalo)

Kilpailun voittaneella Hämeenlinnan Hiihtoseuralla oli ankkuriosuudella joukkueen tähti Laura Mononen. LeKi puolestaan lähti  ”kova pää” edellä eli ”Aikku” starttasi. Pomo Esa Virtanen oli luonnollisesti ajatellut hänelle  ankkuriosuutta. Nuoremmat Sanni ja Eeva kuitenkin tuumivat keskenään, että tosikovaksi  lähtijäksi tiedetty  ”Aikku”  aloittakoon. Se sopi heti kaikille.


Aino-Kaisa Saarinen (14) rynni Lempäälän Kisan kärkeen heti ensimmäiseen nousuun ehdittäessä. (Kuva: Antero Korhonen)

Kuulutusta myötäillen kärkeen syöksähtikin Lempäälän Kisan ”Aikku”. Ensimmäisessä vaihdossa eli 4 kilometrin kohdalla LeKi johti noin 16 sekunnilla.  Maajoukkueen ja Kainuun Hiihtoseuran kovakuntoinen Anne Kyllönen veti toisella osuudella vähitellen Sannin kiinni  - vaihtoon Kainuu ekana ja Lempäälä tokana. Ankkuriosuudella Eeva joutui päästämään Hämeenlinnan Monosen ja  Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissisen ohitseen.

LeKi:n naisten kakkosjoukkue sekä miesten joukkue sijoittuivat tulosluetteloiden loppupuolelle. Molemmissa joukkueissa podettiin hieman pitovaikeuksia. Kova tykkilumilatu kulutti nopeasti purkkivoiteen. Ilman kunnollista liisteripohjaa suksi alkoi Jämin nousuissa väistämättä lipsahdella, mikä vei vauhdin ja voimat. Samaa vaivaa oli monen muunkin seuran kilpailijoilla.

Lauantaina cupin ohjelmassa oli naisten yleinen 10 km vapaalla. Siinä Klaara Leponiemi ja Sanni Alatalo hiihtivät komeasti sijoille 20. ja 23. Eeva Nurmella oli hieman huonompi päivä ollen 82 lähteneestä 48.


Tammelassa timantisti

Tammelan timanttisissa kisoissa Joonas Nieminen kokeili kuntoaan M16-sarjan perinteisellä vitosella. Kokeili, koska joululoma meni kuumeillessa ja pääsi vasta tammikuun toisella viikolla harjoittelemaan kevyesti.

Kokeilu jännitti, mutta sujui yli odotusten: neljäs 26 hiihtäjän sarjassa! Edellä olleista ainakin yksi oli viime talven HS -hiihtojen mitalisti. Ensi viikonvaihteessa Joonaksella on taas jännää: Alastarolla ensi kerran 8 km:n kisa. Se on matkana Hopeasompafinaaleissa.

Nuoremmatkin juniorit hiihtivät kelvollisesti sarjoissaan. N12 Ella Noora Haapalehto 2.,  M12 Antti Urvanta 9. ja Miika Niemelä 10., N10 Iina Niemelä 3., Niia Niemelä 4. ja Emilia Ylilehto 7., M10 Toivo Lehtinen 7., N8 Aada Ylilehto 5.

1-10 of 68