Nimetön

”Aikun” vauhdittama LeKi 4. sijalle Suomen cupin viestissä

lähettänyt Virpi Lipponen 17.1.2017 klo 5.28   [ 17.1.2017 klo 5.34 päivitetty ]

LeKin kolmikko  Aino-Kaisa Saarinen - Sanni Alatalo - Eeva Nurmi  sijoittui hyvin neljänneksi sunnuntaina  15.1. Suomen cupin viestissä Jämillä. Joukkueita oli kolmisenkymmentä, ja ladulla iso osa maajoukkuehiihtäjistä. Kilpailut käytiin perinteisellä hiihtotavalla.

Neloseksi hiihtänyt LeKi-kolmikko vas. Aino-Kaisa Saarinen,  Eeva Nurmi ja Sanni Alatalo. Ankkuria Eevaa puhalluttaa pari minuuttia hiihdon jälkeen. (kuva Eliisa Alatalo)

Kilpailun voittaneella Hämeenlinnan Hiihtoseuralla oli ankkuriosuudella joukkueen tähti Laura Mononen. LeKi puolestaan lähti  ”kova pää” edellä eli ”Aikku” starttasi. Pomo Esa Virtanen oli luonnollisesti ajatellut hänelle  ankkuriosuutta. Nuoremmat Sanni ja Eeva kuitenkin tuumivat keskenään, että tosikovaksi  lähtijäksi tiedetty  ”Aikku”  aloittakoon. Se sopi heti kaikille.


Aino-Kaisa Saarinen (14) rynni Lempäälän Kisan kärkeen heti ensimmäiseen nousuun ehdittäessä. (Kuva: Antero Korhonen)

Kuulutusta myötäillen kärkeen syöksähtikin Lempäälän Kisan ”Aikku”. Ensimmäisessä vaihdossa eli 4 kilometrin kohdalla LeKi johti noin 16 sekunnilla.  Maajoukkueen ja Kainuun Hiihtoseuran kovakuntoinen Anne Kyllönen veti toisella osuudella vähitellen Sannin kiinni  - vaihtoon Kainuu ekana ja Lempäälä tokana. Ankkuriosuudella Eeva joutui päästämään Hämeenlinnan Monosen ja  Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissisen ohitseen.

LeKi:n naisten kakkosjoukkue sekä miesten joukkue sijoittuivat tulosluetteloiden loppupuolelle. Molemmissa joukkueissa podettiin hieman pitovaikeuksia. Kova tykkilumilatu kulutti nopeasti purkkivoiteen. Ilman kunnollista liisteripohjaa suksi alkoi Jämin nousuissa väistämättä lipsahdella, mikä vei vauhdin ja voimat. Samaa vaivaa oli monen muunkin seuran kilpailijoilla.

Lauantaina cupin ohjelmassa oli naisten yleinen 10 km vapaalla. Siinä Klaara Leponiemi ja Sanni Alatalo hiihtivät komeasti sijoille 20. ja 23. Eeva Nurmella oli hieman huonompi päivä ollen 82 lähteneestä 48.


Tammelassa timantisti

Tammelan timanttisissa kisoissa Joonas Nieminen kokeili kuntoaan M16-sarjan perinteisellä vitosella. Kokeili, koska joululoma meni kuumeillessa ja pääsi vasta tammikuun toisella viikolla harjoittelemaan kevyesti.

Kokeilu jännitti, mutta sujui yli odotusten: neljäs 26 hiihtäjän sarjassa! Edellä olleista ainakin yksi oli viime talven HS -hiihtojen mitalisti. Ensi viikonvaihteessa Joonaksella on taas jännää: Alastarolla ensi kerran 8 km:n kisa. Se on matkana Hopeasompafinaaleissa.

Nuoremmatkin juniorit hiihtivät kelvollisesti sarjoissaan. N12 Ella Noora Haapalehto 2.,  M12 Antti Urvanta 9. ja Miika Niemelä 10., N10 Iina Niemelä 3., Niia Niemelä 4. ja Emilia Ylilehto 7., M10 Toivo Lehtinen 7., N8 Aada Ylilehto 5.

LeKiltä kolme viestijoukkuetta Jämille

lähettänyt Virpi Lipponen 13.1.2017 klo 11.46   [ 13.1.2017 klo 11.55 päivitetty ]


”Aikku” aloittaa cup - viestin Jämillä

Suomen cupin osakilpailuun Jämillä 15.1. osallistuu LeKi:stä kolme viestijoukkuetta, joiden jäsenet hiihtävät myös henkilökohtaisia matkoja 14.1. Kaikki osuudet hiihdetään perinteisellä, mikä karsii LeKi:n joukkueista jokusen vapaan spesialistin. Joukkueet koonneen Esa Virtasen mukaan Kisaa kuten muitakin seuroja helpotti se, että miehilläkin on nyt vain kolme osuutta.

LeKin naisten ykkösjoukkue on hiihtojärjestyksessä Aino-Kaisa Saarinen, Sanni Alatalo ja Eeva Nurmi. Kakkosessa hiihtävät Klaara Leponiemi, Henna Mettalo ja Ida Rintala. Miesten joukkueen muodostavat tällä kertaa Jani Keto, Arto Hakala ja Valtteri Niskanen.

Varamies Esa Seppä on kunnossa ja valmiina hiihtämään.  Leena Nurmella oli jo tähtäin Jämille, mutta sitten tuli Hiihtoliitosta yllätyskutsu maajoukkuetehtäviin Maailman cupin sprintteihin Italian Toblachissa.

Rankan Tour de Skin jälkeen Esa epäili ”Aikun” intoa ja jaksamista osallistua Suomen cupin viestiin. ”Aikun” vastaus yllätti joukkueet koonneen Esan iloisesti: ”Tulen mielelläni ja mikä osuus tahansa kelpaa.”  Esa oli ajatellut hänelle  ankkuriosuutta, mutta kyseli myös Sannin ja Eevan mieltä. He päätyivät keskenään siihen tulokseen, että ”Aikku” kovimpana ja hyvänä lähtijänä aloittaisi ja tekisi hyvän alun LeKi:n viestille. Se sopi kaikille.

”Aikku” on ollut monesti maajoukkueen aloittajana. Se on mahdollista myös Lahden MM-hiihdoissa. Klaara, Henna ja Sanni kisaavat sarjassa N20. - Siinä meillä mielenkiintoinen kolmikko maaliskuun SM -viestejäkin ajatellen, aprikoi Esa.

AK

Hiihtäjät kilparallissa

lähettänyt Virpi Lipponen 13.1.2017 klo 11.40   [ 13.1.2017 klo 11.56 päivitetty ]

Tour  - Lahti - Tampere

Perinteistä Hämeen Viestiä ei voitu harmittavan pakkaspiikin takia järjestää loppiaisena Tammelassa vaan uusi yritys on 4.3. Lempäälän Kisan hiihtäjät ovat kuitenkin tammikuun alussa kilpailleet menestyksellisesti eri tahoilla.

Jo viime lumilla puhuttiin, että LeKi:stä saattaa olla Lahden MM -hiihdoissa kaksikin hiihtäjää: Aino-Kaisa Saarinen sekä Leena Nurmi. Tilanne on vielä ”saattaa” asennossa.

Äitiyslomalta kilpaladuille palannut Saarinen sijoittui Keski-Euroopan rankalla Tour de Ski:llä 17:ksi. Edellä oli neljä maansisarta Krista Pärmäkosken johdolla. Normimatkojen maajoukkueen vakikalustoon kuuluva Riitta-Liisa Roponen keskittyi harjoitteluun kotipuolessa.  MM- kisoissa riittänee töitä kuudellekin naiselle mukaan lukien LeKi:n  ”Aikku”. Ampumahiihtopuolelta tulee ehkä täydennystä.

”Tunne nyt tärkein”

Maajoukkueen haastajaryhmän sprintteri Leena Nurmi joutui kesällä pahaan tautikierteeseen, joka katkaisi oikean harjoittelun pariksi kuukautta. Nyt Nurmi on päässyt jo kilpailunkin makuun. Lahden kansainvälisissä Scandinavia Cup kisoissa viikonvaihteessa 7.-8.1. hän hiihti vapaan sprintin sijalle 17. ollen suomalaisista 3. paras. Kympillä sijoitus oli 33.

-          Lahden MM -radat ovat tavallista raskaammat,  mutta molempina päivinä hiihtoni  ja tuntemukseni olivat talven parasta.  Kunto on menossa oikeaan suuntaan. Etenen kuitenkin jalat maassa. En vertaile hiihtoani toisiin vaan oma tunne on nyt tärkein.

Yllätykseksi itselleen Leena nimettiin hiihtämään sprinttiä maajoukkueeseen Maailman cupin osakilpailuun Italian Toblachissa  14 -15.1.

Lempäälän Kiviahon poika Jussi Salo menetti kehnon hypyn takia mahdollisuuksiaan päästä yhdistetyn MM -joukkueeseen. Jussi edustaa maastohiihdossa Kisaa, mutta yhdistetyssä Tampereen Pyrintöä.

Lahdessa katsastettiin myös nuorten MM -hiihtoihin.  Yleisen sarjan kansainvälisellä kympillä  kisalaisista  Sanni Alatalo oli 61. ja Klaara Leponiemi 64. liki sadan naisen kilpailussa. Neitoset olivat omassa sarjassaan N20  suomalaisista sijoilla 7-8, joten edustuspaikat ovat vielä mahdollisia. Seuraavat tilaisuus antaa maajoukkuenäyttö on 14.-15.1. Jämillä Suomen cupin kilpailuissa. Ohjelmassa on henkilökohtaiset matkat sekä viestit, joihin myös LeKi osallistuu.

Ylivoimaa ja sekuntipeliä

Kaupissa kisattiin viikonvaihteessa  7.-8.1. normikilpailu vapaalla ja piirinmestaruussprintit perinteisellä.  Kisalaiset napsivat kolme voittoa ja lukuisasti muita erinomaisia sijoituksia.

Arto Hakala oli lauantain vapaan kilpailussa 45 -vuotiaiden ylivoimainen. Yhtä ylivoimainen oli toinen sääksjärveläinen, mutta Viialan Viriä edustava Markus Välimäki 35 -vuotiaiden kilpailussa. Siinä Kisan Samuli Kivistö oli 5.

Jani Keto voitti sunnuntaina perinteisellä hiihdetyn yleisen sprintin, Hilla Niemelä oli 16 -vuotiaitten ykkönen. Kilpailun kolmas hävisi Hillalle vain 0,2 sekunttia.  Vapaalla kisatulla 6 kilometrillä hän oli 5.

20 -vuotiaiden  vapaalla kympillä Onni Rintala oli 5. ja Valtteri Niskanen 6. Nuorukaisten ero oli  vaivaiset 3 sekunttia. Ikätoveri Henna Mettalo vahvisti asemiaan  Hämeen nuorten naisten kärkikastissa - vapaan normikilpailussa 5. ja perinteisen sprintissä 4.

14 -vuotiaitten perinteisen sprintissä LeKi:n Leevi Lampén nappasi piirinmestaruushopeaa jääden voitosta vain  0,1 sekuntia. Atte Urvanta oli 4. kuin myös Hetta Niemelä. Lauantain vapaan normikilpailussa Hetta oli 8. ja Atte 6. Muutamissa sarjoissa oli paljon osallistujia. Esimerkiksi 16 -vuotiaitten 8 kilometrille starttasi 26 poikaa, joista LeKi:n Samuel Suoniemi oli hienosti 10.

Hilla Niemelä 1. palkintokorokkeella

Nuorimmat sijoille 1-8

Nuorimpien sarjoissa kisalaiset hiihtivät mukavasti sijoille 1-8. Sarjan N12 Ella-Noora Haapalehto oli 6. ja Oona Kaikkonen 7. Tyttöjä oli 14 seurasta yhteensä 21. Sprintissä sijoitukset paranivat: Ella-Noora 2. ja Oona 4. Ikätoverit Antti Urvanta ja Mika Niemelä hiihtivät sijoille 6 ja 8.

Aapeli Karislahti hurjasteli Kaupissa täysillä  voittaen sekä normikilpailun että sprintin. Toivo Lehtinen oli spintin 6. ”Kymppisarjassa”  Iina Niemelä oli nopein sprintissä, kaksoissisko Niia 4. ja Lotta Tolvanen 5. Lauantain vapaan kilpailussa Lotta oli 7. ja Emilia Ylilehto 8.

AK

Hopeasompafinaalien järjestelyt tuntuvat Hakkarissa

lähettänyt Virpi Lipponen 16.12.2016 klo 0.25   [ 16.12.2016 klo 0.29 päivitetty ]
Ensi talvena Hakkarissa koetaan mittavasti liikunnan ja hiihtourheilun riemua, kun 800 -1 000 juniorihiihtäjää osallistuu valtakunnalliseen Hopeasompafinaaliin.
Kyse on Pirkan hiihdon ja Finlandian jälkeen kauden suurimmasta kilpailusta.  Lempäälän Kisan järjestämiin ”Hakkarin Hoppareihin” osallistuu enemmän kilpailijoita kuin Lahden MM -kisoihin.

Kilpailut järjestetään  pe - su  17.-19.2. Jo torstaina 16. päivänä Hakkari on täynnä 12 - 16-vuotiaita juniorihiihtäjiä huoltajineen.  Neljänä päivänä kisatapahtumiin Hakkarissa  osallistuu  kilpailijana, huoltajana, järjestäjänä tai seuraajana päivittäin ehkä 2 500 ihmistä. Järjestelyorganisaatiossa tarvitaan 250 ihmistä.

Tuntumaa kisalatuihin ja väen määrään saadaan jo lauantaina 28.1. jolloin järjestetään Hopeasompafinaalien esikisat sekä Hämeen HS -aluekilpailut ja aikuisten piirinmestaruuhiihdot. Monet kävivät tutustumassa reitteihin ja Lempäälään jo kesällä.

Pysäköinti/ katsojat

Hakkarin pysäköintialueita ei ole suunniteltu näin mittavien tapahtumien varalle.   Siksi pysäköintialueet varataan ensisijaisesti kilpailijoille, huoltajille ja järjestelyorganisaatiolle. Liikenteen ja pysäköinnin ohjaajat ovat tottuneita ja kouluttautuneita.

Jalan, bussilla tai omalla autolla - järjestäjät toivottavat kaikki hiihtourheilun ystävät seuraamaan vauhdikkaita hiihtopäiviä. Laduilla kiitää tulevia maajoukkuehiihtäjiä. kuten myös paikkakunnan junioreitten koulukavereita! Pääsymaksuja ei ole.

Mskate luistinratojen seurantaan

Hakkarissa juniorihiihdon suurkatselmus näkyy ja tuntuu muun muassa niin, ettei hiekkakenttää jäädytetä luistelijoille vaan siihen rakennetaan hiihtostadion. Kyse on poikkeustalvesta. Liikuntatoimi panostaa Moision koulun ja muidenkin jäiden huoltoon. Talven uutuus on mskate, joka kertoo päivittäin Lempäälän 13 luistinradan kunnon. Se löytyy helposti kunnan kotisivulta/ liikunta ja vapaa-aika. Vastaava palvelu hiihtoladuista on toiminut kymmenisen vuotta.

Kunta ja Jäähalli Oy tarjoavat ilmaista luistelua joululoman aikaa ja ennen sitäkin. 1 - hallissa pelataan, 2-hallissa vain luistellaan. Vuorot löytyvät osoitteesta http://lempaalanjaahalli.fi sekä hallin ovista.

Lähiladut varattu kilpailuun

Lähiladut vesitornin, viipalekoulun ja nuorisolle vuonna 2015 talkoiltun hiihtorinteen välissä on varattu pe - su 17. - 19.2. Hopeasompafinaaleihin aamusta iltaan kolmen kilpailupäivän ajaksi. Myös to 16.2. kilpalatu on varattu huoltotyölle ja kilpailijoitten harjoitteluun. Siten ei esimerkiksi ”nelosen valolatua” pääse ympäri. Hiihto pitemmillä reiteillä onnistuu hyvin pikku muutoksella. Myös esikisojen aikaan la 28.1. lähiladut on vain kilpailukäytössä.

Jäähallin piha ”Hopeasompatoriksi”

Jäähalli toimii Hopeasompafinaalien aikaan normaalisti, mutta koko pysäköintialue on hiihtokisojen käytössä. Alueelle ei pysäköidä, ja autolla ajo sinne on erittäin rajoitettu. P -alueen kulmaan tulevassa liikenneympyrässä voi jättää ja ottaa kyytiläisen. Alueelle tulee esim.  hiihtoseurojen voitelutiloja, hiihtotarvikemyyntiä, ruokailu ja kahvilatiloja sekä palkintokoroke.

Mm. numerojakelun ja lehdistötilan käsittävä kilpailutoimisto sijaitsee viipalekoulussa. Myös isoin osa liikuntahallista on Hopeasompafinaalien käytössä. Hakkarin koulu palvelee ruokailupaikkana jo perjantaina, jolloin koulu on muualla taksvärkkitehtävissä.

Verryttelyladut urheilukentällä ja likeisen pellon reunoilla ovat kilpailijoiden käytössä. Myös urheilukentän sosiaalitilat ovat hopeasompafinalistien käytössä.


Vasta kolmas kerta Hämeessä

Hopeasompahiihtoja on järjestetty vuodesta 1972 asti.  Kaikki eturivin hiihtäjämme ovat edenneet sitä kautta.  Hämeessä on ennen Lempäälää järjestetty ”Hopparit” vain kahdesti, Tampereella ja Valkeakoskella. Hiihtoliiton oli helppo myöntää järjestelyvastuu Lempäälän Kisalle, joka on seuraluokittelussa sijalla 8. ja hyvässä maineessa.

Vuosina 2015 - 16 Hakkarin olosuhteet saatiin seuratalkoin ja sittemmin kuntavetoisesti suurkilpailujen edellyttämälle tasolle.  Nyt kahden vuoden aikana tehdyt reittiparannukset  palveleva vielä 20 vuodenkin päästä kuntoilevia kuntalaisia. (AK)

LeKi hiihto nimettiin eturivin Sinettiseuraksi

lähettänyt Virpi Lipponen 12.12.2016 klo 11.42   [ 12.12.2016 klo 11.46 päivitetty ]

Lempälän Kisan hiihtokoululaiset heiluttivat iloisenylpeästi viime torstaina Hakkarissa lajinsa Sinetti -kilpeä. Toiminnan tason ja laadun perusteella Hiihtoliiton myöntämiä Sinettejä on nyt maassa muutamalla seuralla. LeKi hyväksyttiin ensimmäisten joukossa ja on nyt lajissaan ainoa hämäläisseura.

Sinettiseuroja on ollut eri lajeissa jo pitkään, LeKi hiihdollakin kaksi vuotta. Nyt on meneillään  VALO:n eli Valtakunnallisen liikunta- ja urheilujärjestö ry:n vaatimusten mukainen uudistus. Hiihdossa se tietää sitä, että kevääseen mennessä sinettejä myönnetään ehkä 20 eikä maastohiihdon sinettiseurojen määrä lisäänny lähitulevaisuudessa merkittävästi.

Sinettitoiminta keskittyy etupäässä lasten ja nuorten urheilun asialliseen järjestämiseen. Arviointiperusteena on kuitenkin seuran koko toiminnan järjestäminen alkaen talous- ja toimintasuunnitelmista. Hiihtoliitosta kerrotaan, että sinettiseurat ovat toimeliaita ja kehityshakuisia kärkiseuroja.

LeKi -hiihtoa sinettikoulutuksessa ja palavereissa edustivat Heidi Haapalehto, Virpi Lipponen, Marko Lepola ja hiihtokoulun johtajana Pekka Lampén.

-         Kävimme kolme viikonloppua koulutuksessa ja teimme tunnollisesti kotiläksyjä, kertoo  ”hankintaryhmän”  vetäjä Pekka.  - Saavutimme tavoitteen ja täytimme hyvin kaikki laatuvaatimukset. Viime kaudella LeKi oli 8. Hiihtoliiton laajassa seuraluokittelussa.

Lampén muistuttaa, että laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset, siis vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut kasvatusvastuunsa ja esimerkkiasemansa tiedostavat.


Hiihdon Sinetti -saavutusta juhlistettiin isolla joukolla ja iloisesti Hakkarissa. Glögi- ja piparipöydän ääreen tälläytyi myös hiihtävä  joulupukki.  Pitopohjasukset toimivat varman päälle:  kolmen sentin paksuiset poronkarvat pohjissa mahdollistivat suorilla siltanousunkin eikä laskuvauhti huimannut.

Hiihtokauden avauskisa Hakkarissa veti kaukaakin

lähettänyt Virpi Lipponen 12.12.2016 klo 11.33   [ 12.12.2016 klo 11.38 päivitetty ]

Hiihtäjiä 35 seurasta katsasti alkutalven kuntoaan lauantaina 3.12.  Hakkarin kansallisissa tykkilumikisoissa.  Kilpailun ulkopuolella kisasi  junioriryhmä RR Susaklub Viron Aravetestä.  Osallistujia oli 160. Erinäiset leirit lähinnä pohjoisessa hieman verottivat osallistujamäärää.

-        Tarjottiinpahan  kuitenkin tilaisuus aloittaa kilpakausi erinomaisissa oloissa, iloitsi kilpailun  johtaja Esa Virtanen. - Omasta seurasta osallistui noin 40 hiihtäjää, joista enempi osa alle 16 -vuotiaita. Heistä moni kipusi palkintopalliksi muunnetulle traktorinlavalle.

Yksi palkinnolle hiihtäneistä ei tosin pystynyt kapuamaan palkintolavalle. 16 -vuotisten vitosella LeKi:n Joonas Nieminen taisteli vielä puolimatkassa kakkossijasta kouvolalaisen kanssa, mutta sitten iski jalkaan ankara kramppi. Joonas sinni kuitenkin maaliin pudoten viidenneksi. Vielä puolenkaan tunnin makoilun ja puristelun jälkeen jalka ei antanut astua. Maanantaina Joonas jo totutteli jalkaa kevyesti hiihtoon. Sarjassa oli komeasti 20 hiihtäjää yhdeksästä eri seurasta.

M18:ssa voiton otti Leki:n Eetu Tolvanen. Kolmanneksi  luisteli seurakaveri Jaakko Hyrkäs - eikä ollut yhtään tyytyväinen itseensä.  Voitto karkasi neljän sekunnin päähän ja kakkossijaan oli reilu sekunti. M20:ssa Skiteam 105:n Lassi Vuorinen hiihti yleisen sarjan vauhtia, LeKi:n Valtteri Niskanen oli 3.  14 -vuotiaitten poikien sarjassa Leevi Lampén  oli Hopeasompafinaaleissakin kunnostautuneen joukon toinen. Leevi itse oli viime talvena Puijon ”Hoppareissa” 7.

Kisan neitokaiset olivat menopäällä

N20 -sarjan neitokaiset tuottivat mielihyvää itselleen ja seuraväelle. Sanni Alatalo voitti  niukasti kilpailun ja seurakaverin Klaara Leponiemen. Yleisessä sarjassa kaksikko olisi sijoittunut kakkoseksi ja kolmoseksi. Kun viidenneksi hiihtänyt Henna Mettalo jäi maan ehdottomaan kärkikaartiin kuuluvista Sannista ja Klaarasta vain rapian minuutin, niin Lempäälän Kisalla on näillä näkymin asettaa nuorten SM -viesteihin hyvä trio.

Naisten vitosen osallistujaluettelo kertoo Hakkarin kilpailujen kokoomaluonteesta - kaikki eri seurasta. Kisan voitti odotetusti Hämeenlinnan  Anni Kainulainen takanaan Jämin Riikka-Liisa Räsänen ja Espoon Maria Paatero.

-          Hienoa, että näin etelään saatiin jo kisat ja hyvät ladut. Järjestelyhomma toimi ja palkinnot kohdallaan, summasi Kainulainen tapahtumaa.

Mäki-Heikkilä voitti ”kotiladullaan”

Miesten kympin voitti niukasti IF Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilä. ”Riku” oli tavallaan kotiladuilla, sillä hän kunnostautui perheen Lempäälän vuosina LeKin hyvänä hiihtopoikana. Kristiinankaupunkiin muuton myötä muuttui seura.  Hän aloitti syksyllä opinnot Tampereella. Mäki-Heikkilää hätyytteli Jämsänkosken Ilveksen Mikko Harju, ja lähellä oli Lahden Hiihtoseuran Sami Orpanakin. Lopussa hiipunut LeKin Jani Keto oli 6.

Karstat pihalle

- ja yöksi töihin

Sarjan M45 voittoon potki aina luotettava Arto Hakala. ”Kolmivitosissa” hiihdettiin jokseenkin samaa vauhtia kuin yleisessä. Hollolan Urheilijat -66:n Jani Koiranen voitti, Viialan Viriä edustava tummapukuinen lottovalvoja Markus Välimäki toinen, LeKi:n Esa Seppä kolmas, seurakaveri Samuli Kivistö 6. Sepän valmistautuminen kisaan ja kisan jälkeinen kuvio on tapaus sinänsä:

-         Harjoitellut olen, mutta torstaina kone tuntui  tahmealta ja väsyneeltä. Niinpä vedin perjantaina Hakkarissa maksimivauhtisia vetoja:  kaksi kilometriä täysillä - kilometri hissutellen - kaksi täysillä.  Kilpailun jälkeisenä yönä menin kiiretöihin kahdeksi, normaalilähtöni on neljäksi.

Antero Korhonen


IF Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilä  voitti hallitusti miesten kympin. Kuulemma helppo hiihtää poikavuosien tutuilla laduilla.

18 -vuotiaitten kolmikko hiihti vitosensa neljän sekunnin sisään. LeKi:n Eetu Tolvanen voitti makeasti, seurakaveri Jaakko Hyrkäs oli kolmas ja Lahden Hiihtoseuran Onni-Kalle Lahdelma toinen.  Esa Virtanen palkitsi.

LeKi:n Henna Mettalon  siltanousussa oli menoa ja meininkiä - lupaavasti viides kovassa sarjassa N20.


Jani Keto LeKistä vetää yleistä sarjaa takanaan Jämsänkosken Ilveksen Mikko Harju (267) ja Noormarkun Nopsan Markus Pörsti (273).

LeKi-hiihdon joulukuusia myytävänä S-marketin vieressä 17.12. alkaen

lähettänyt Virpi Lipponen 5.12.2016 klo 4.39   [ 6.12.2016 klo 0.59 päivitetty ]

LeKi-hiihdon joulukuusia myydään joulukuun 17. päivästä alkaen LEMPÄÄLÄN keskustan S-marketin vieressä.
Kuuset ovat luonnonkuusia ja LeKi-hiihto saa ne lahjoituksena myytäväksi.
Myytävänä on myös pieni määrä viljeltyjä kuusia. Kaikki kuusista saatava raha käytetään LeKin hiihdon tueksi.
Isoista kuusista aina 5 metriin asti voi sopia jo etukäteen suoraan Hannu Haukkasen kanssa.

Hannun puh on 040-5889536 ja sähköposti hannu.haukkanen@kolumbus.fi.

Joulukuuset maksetaan pääsääntöisesti käteisellä, mutta erikseen sovittavasti Lempäälän Kisan hiihtojaoston tilille FI47 4252 0010 0814 50.

Valioluokan ja Suomen 8. paras hiihtoseura sekä hiihdon Sinettiseura LeKi kiittää joulukuusten lahjoittajia ja  kuusten ostajia arvokkaasta tuesta.


HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!

 

terv. LeKin hiihtojaoston johtokuntaKansalliset Kiilto-tykkilumihiihdot Hakkarissa la 3.12. klo 11 alkaen

lähettänyt Virpi Lipponen 28.11.2016 klo 3.45   [ 30.11.2016 klo 23.36 päivitetty ]

Nuoret kirivät vuorovedoin

lähettänyt Virpi Lipponen 16.11.2016 klo 3.36   [ 16.11.2016 klo 3.59 päivitetty ]

Toista talvea aloittelevassa, LeKin 17- 20 -vuotiaitten nuorten valmennusryhmässä  alkaa olla meininkiä.  Aika usein kaikki kahdeksan ehtivät yhteistreeneihin. Kirittäjiä ja intoa riittää vuorovetoihinkin.

Esimerkiksi  lauantaina 12.11. Hakkarin mainiolla tykkilumella oli aiheena määräintervallit. Valmentajan Tero Kaikkosen silmän alla totuteltiin kisavauhtiin peruskestävyyden lomassa.  Liki kaikilla on henkilökohtainen valmentaja.

- Yhteistyö meikäläisen ja  henkilökohtaisten valmentajien kesken antaa uusia ideoita, joilla voi tasata nuorten tietä yleiseen sarjaan, Tero kaavailee. (AK)


LeKin nuorisoryhmä pysähtyi toviksi treenin jälkeen kuvaan.
Vasemmalta:
Henna Mettalo, Iida Niskanen, Jaakko Hyrkäs  Eetu Tolvanen, Klaara Leponiemi, Sauli Heinänen, Valtteri Niskanen, Onni Rintala ja valkku Tero Kaikkonen.Vuokatissa ylä- ja alamäkeä

lähettänyt Virpi Lipponen 31.10.2016 klo 12.36   [ 31.10.2016 klo 12.40 päivitetty ]

Suunnitelmien mukaan ja vastoinkäymistä sairastelun muodossa - siinä LeKi -hiihdon saldo  kilpakauden avauksesta Vuokatissa 29.- 30.10.

Naisten viestijoukkue oli 31:n joukkueen kisassa 15. Eeva Nurmi  ei selviytynyt perinteisen sprintissä  välierään.

Leena Nurmi sai Slovenian leiriltä kuun alussa taudin, jonka takia hän ei lähtenyt maajoukkuehaastajien leirille Espanjaan. Useimmat haastajaryhmästä saivat ”Planican taudin”. Vielä muutama päivä ennen Vuokatin Suomen cupia hän uskoi olevansa kilpakunnossa, mutta tehtäväksi jäi  tsempata muita kisalaisia. Marraskuun alku menee tervehtyessä ja liiton leirillä, ja kisakausi näillä näkymin alkaa Muonion Oloksella 11.-13. päivä.

Monen muun maajoukkuehiihtäjän tavoin Aino-Kaisa Saarinen meni liiton Italian leiriltä kotiin jättäen siten talven avauskisat väliin.

3x4 kilometrin viestijoukkueessa kisasivat tällä kertaa hiihtojärjestyksessä Eeva Nurmi, Sanni Alatalo ja Leenan tilalla Ida Rintala. Trio hiihti ilman kommelluksia ja notkahduksia tasaisesti.  Hämeenlinnan Hiihtoseuran pronssi  oli hämäläisittäin omaa luokkaansa. Haka jäi niukasti LeKi:n taakse sijalle 16. Tampereen Pyrintö oli 26.

Miesten 3x6 kilometrin viesti tyssäsi LeKi:n osalta ennen kuin oli edes alkanut. Jani Keto sairastui lauantaina, mutta yritti apteekkivierailun turvin kohentaa itseään sunnuntaiksi viestikuntoon. Varahiihtäjäksi nimetty huonekaveri Valtteri Niskanenkin  oli sairas.

Sunnuntaiaamuna  joukkue sopi, että avaajaksi nimetty Jani hiihtääkin ankkurina saadakseen hivenen lisäaikaa röörien aukaisemiseen.  20 minuuttia ennen viestin starttia Jani kuitenkin keskeytti verryttelyn todeten ettei pysty kisaamaan.  Kilpailunomaisena harjoituksena Esa Seppä aloitti ja Onni Rintala jatkoi tietäen ettei joukkue pääse maaliin.

- Sairastumiset ja suksihuolto pistivät meikäläiseenkin vipinää, raportoi miesten joukkueen johtaja Kyösti Rintala. - Ja mitä itse cup -kisojen ajankohtaan tulee, niin olivat liian aikaisin  varsinkin etelän hiihtäjille.  Hiihtäjiä tehdään yhä kesällä, mutta liian moni urheilija lähti ladulle ilman yhtään  lumiharjoitusta maastossa. (AK)

Eeva Nurmi esitteli riemastuneille suksilleen talven ensimmäistä kisalatua Vuokatissa. Iloisia olivat myös keskellä Sanni Alatalo ja Ida Rintala.

1-10 of 59