Nimetön‎ > ‎

Kisalaiset saalistivat Kuopion Hopeasommissa menestystä ja lipunkin

lähettänyt Jari Niskanen 16.3.2016 klo 6.25   [ päivittänyt 18.3.2016 klo 5.14 LeKi - Hiihto ]
Noin 800 juniorihiihtäjän Hopeasompa -finaalit Kuopion Puijolla sujuivat kisalaisittain hyvin. Sprinttejä lukuun ottamatta perinteisellä hiihdetyistä kisoista oli saaliina kolme palkintosijoitusta ja kautta linjan hyviä suorituksia. Menestys oli parempi kuin luultavasti koskaan aiemmin.

Kisojen päätteeksi kuopiolaiset järjestäjät luovuttivat Hopeasompa -lipun LeKi:n edustajille, koskaensi talvena nuorisohiihdon suurkatselmus järjestetään Hakkarissa.

Kisalaisia pyöri Puijon kisapaikalla kolmisenkymmentä, joista toistakymmentä kilpailijaa ja loput huoltajia ja opintomatkalaisia ensi talven ”Hoppareita” ajatellen. Kolmen kisapäivän mittaan kertyi vahvistusta jo tehdyille suunnitelmille ja uusiakin vinkkejä. Luvassa on miettimistä ja tekemistä monelle kisalaiselle!

Asiaan paneutumisesta kertoo mm. yhteisen suksihuollon järjestäminen ”viimeisen päälle”. Vuokrakontissa Jarkko Mettalon johdolla kaikkien sukset hoidettiin jokseenkin samalla reseptillä. Tukikohdan pakettiauton perässä kypsyi kiireisille keittoa ja kisamakkaraa. LeKi:n lippu näkyi kutsuvasti pitkän vavan päässä.

Parhaiten eli seiskoiksi kisalaisista sijoittuivat M13:n Leevi Lampén ja N15:n Hilla Niemelä. Leevin sarjassa oli 76, Hillan sarjassa 92 hiihtäjää, matkoina 3 ja 5 kilometriä. Atte Urvanta oli 27., Samuli Jalonen 57.

136 kilpailijan sprintissä Hilla oli 13. Leevin sprinttisijoitus oli 26. Leevi Lipponenkin survoi 113 pojan otatuksessa hyvin sijalle 30. Mc -kisojen spinttejä moititaan toisinaan liian pitkiksi. Puijolla matka oli kilpailun nimen mukainen, vain 620 metriä helpossa maastossa.

M14:n vitosella Leevi Lipponen, Samuel Suoniemi ja Juha Närhi ottivat sijoitukset 42, 52 ja 64. Ikätoverit Pinja Kianta, Inka Joensivu ja Elli Kuoppala päätyivät sijoille 31, 42 ja 90. Molemmissa sarjoissa oli satakunta kilpailijaa. M16:ssa Eetu Tolvanen kisaili 8 kovaa kilometriä sijalle 52.

N14 3X3 kilometrin viestissä Pinja-Hetta-Inka taistelivat hienosti sijalle 10. Ja sopivasti 10 parastapalkittiin. Poikien viestissä kolmikko Samuel-Leevi-Leevi oli 15. ja kolmikko Atte-Juha-Samuli29. Kummassakin sarjassa oli noin 40 joukkuetta.

Puijon Hopeasompahiihtojen paras seura oli Valkeakosken Haka, piireistä ykkösenä Häme.- Antero-

Comments