Nimetön‎ > ‎

Kisasta viestijoukkueet hiihtoavaukseen Vuokattiin

lähettänyt Virpi Lipponen 24.10.2016 klo 0.06   [ 28.10.2016 klo 0.42 päivitetty ]
Hiihdon kilpailukauden avaukseen Vuokatissa 29.-30. lokakuuta osallistuu kisalaisia kaksi viestijoukkueellista. Kyse on Suomen cupin ensimmäisestä kilpailusta, ja se käydään säilölumesta tehdyllä radalla.

Viestit hiihdetään vapaalla. Naisten 3x4 kilometrin joukkueessa kisaavat hiihtojärjestyksessä Eeva ja Leena Nurmi sekä Sanni Alatalo. Eeva ja Leena kisaavat myös sprintin, joka hiihdetään lauantaina perinteisellä.  Miesten 3x6 kilometrin joukkueessa hiihtävät järjestyksessä Jani Keto, Onni Rintala ja Esa Seppä. Ida Rintala ja Valtteri Niskanen ovat paikalla olevia varahiihtäjiä. Joukkueitten johtajina toimivat Jussi Nurmi ja Kyösti Rintala.

Jussi Salo on Vuokatin kisojen aikaan yhdistetyn maajoukkueleirillä ja Aino-Kaisa Saarinen leireilee korkealla Italiassa.

Sijoitusmahdollisuuksista ei Kisan hiihtopomo Esa Virtanen tohdi sanoa juuta eikä jaata.

- Kauden ensimmäinen kilpailu ja näin varhain on hiihtäjille ja seuroille arvoitus. Niin muun muassa siksi, että eteläisestä Suomesta monet lähtevät kisaamaan varsin vähin hiihtoharjoituksin. Maan pohjoisosissa on jo avoinna joitain säilölumilatuja, joita sikäläiset hiihtäjät ovat voineet hyödyntää eteläisiä paremmin. Talvi tasoittaa tilannetta.

- Maajoukkuehiihtäjien poissaolo mutkistaa LeKi:n lisäksi monen muunkin seuran joukkuevalintoja. Joka tapauksessa television lähetykset ovat kiintoisaa jännitettävää. (AK)

Comments