Nimetön‎ > ‎

LeKi hiihti hopealle 72. Hämeen Viestissä

lähettänyt LeKi - Hiihto 29.3.2016 klo 8.29   [ 29.3.2016 klo 8.29 päivitetty ]
Maakunnan hiihtokatselmus, Hämeen Viesti sujui tiistaina 22. maaliskuuta kisalaisittain hyvin eli hopealle. Vakivoittajaan Valkeakosken Hakaan jäi tällä kertaa eroa vain minuutti. LeKi:n leirissä arveltiin, että voitto on taas yhtä kertaa lähempänä. Pronssille sinni Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Hämeen Viesti alkoi vuonna 1945 joten nyt Valkeakosken Korkeakankaalla kisattu oli 72. kerta. Talven olosuhteiden takia komea ketju oli vähällä katketa. Loppiainen on vakiintunut maakuntaviestien pitoaika. Viestiä on joskus ennenkin jouduttu siirtämään, mutta ei koskaan kahta kertaa. Nyt Hämeen hiihtopiiri löysi viimeiseksi mahdollisuudeksi viime tiistain.

Arki-ilta merkitsi sitä, että joukkueita oli ennätyksellisen vähän eli 10. Oli työesteitä, opiskelijat kiinni siellä täällä, seuraavan aamun ylioppilaskirjoituksetkin vaikeuttivat joukkueiden kokoamista. Esimerkiksi LeKi kaavaili alkuun kolme kahdeksan hiihtäjän joukkuetta. Pari päivää ennen viestiä LeKillä oli yhtä vaille valmis kakkosjoukkue, mutta lopulta viivalle saatiin vain yksi joukkue.

Toinenkin ennätys Hämeen Viestissä tehtiin: voittoaika 1.18,34. Matka oli lyhentynyt viime talven 36 kilometristä 32,5 kilometriin johtuen siitä, että ”Korkkarilla” oli kierrettävissä vain 2,5 kilometrin mittainen joskin hyvä latu. Siten esimerkiksi kolmen kilometrin osuudet lyhenivät. Nousu pujottelurinteen reunaa ja vastaavasti lasku tekivät ladusta kuitenkin raskaan ja vaativan.

LeKi:n joukkueessa hiihtivät alkupuoliskon perinteisen osuudet järjestyksessä Jani Keto, Henna Mettalo, Atte Urvanta ja Hilla Niemelä, jälkipuoliskon vapaalla viilettivät Onni Rintala, Ida Rintala, yhdistetyn erikoismies Jussi Salo sekä Iiro Niskanen.

Janin aloitus eli kolmantena vaihtoon ennakoi hyvää lopputulosta. Onni (M18) voitti osuutensa, Hilla (N16), Jussi (Myl) ja Iiro (Myl) olivat kakkosia. Viestin joka vaiheessa kisalaiset olivat kärjen tuntumassa.

Aluksi viestiä tahditti Tampereen Pyrintö, sitten Hämeenlinnan Hiihtoseura tähtinään Laura Mononen ja Maija Hakala. 7. osuudella Hakan Juha-Matti Mikkolainen meni kärkeen, ja ankkuri Vesa Kallio varmisti isännille minuutin voiton.

Kisa ja Iiro hiihtivät 7,5 kilometrin ankkuriosuuden alkupuoliskolla Hämeenlinnan Matti Takalan kiinni, jonka jälkeen alkoi kissa-hiiri leikki. Maaliin Iiro loikkasi pari suksenmittaa nopeampana. Ehkä ratkaisun avain löytyi viime aikojen juoksutreeneistä?

-Antero-

LeKi:n Jani Keto (oik.) ja Hakan Tuomas Saksa syöksyivät startissa vetämään Hämeen Viestiä. Pyrintöläinen osuusvoittaja Olli Haavisto puskee Saksan kannoilla.