Nimetön‎ > ‎

LeKi hiihto loikkasi komeasti sijalle 11

lähettänyt Jari Niskanen 30.5.2014 klo 10.24   [ päivittänyt 30.5.2014 klo 12.41 LeKi - Hiihto ]

Lempäälän Kisa loikkasi sijalle 11 ja valioluokkaan Suomen Hiihtoliiton seuraluokittelussa. Seurantakausi oli viime syksystä huhtikuulle asti. Vuosi sitten sijoitus oli 24. joten loikkaa oli.

Hämäläisseuroista Hämeenlinnan hiihtoseura oli 10., joskus aivan kärjessäkin ollut Valkeakosken Haka 12. ja uutena valioseuralaisena Tampereen Pyrintö 16. Luokittelupisteille pääsi 370 seuraa. Hiihtopiireistä Häme oli taas ykkönen.

Vielä muutama vuosi sitten LeKin sijoitukset olivat haarukassa 50 - 70. Keväällä 2012 todettiin LeKin loikanneen sijalle 19 eli valioseuraksi. Hiihtoliitto palkitsi seuran parhaana nousijana.  20 parasta luetaan valioseuraksi, seuraava taso alaspäin on 1-luokka. Hiihdon 20 valioseuraa ovat kuin joukkuepelien liiga sillä erotuksella, että pelien sarjataulukot koostuvat ottelutuloksista, mutta hiihdossa ”sarjataulukko” koostuu 15 kokonaistoimintaa kuvaavasta osasta.

  • Loistavaa! kommentoi LeKin hiihtopomo Esa Virtanen viikonvaihteessa Hiihtoliiton kokouksessa julkistettua sijoitusta. - Olemme panostaneet lajiin monin tavoin ja monella  tasolla. On iso ja toimiva hiihtokoulu, kilpailuissa kierretään aiempaa enemmän, olemme viime talvesta lähtien yksi Hiihtoliiton 32:sta sinettiseurasta, aikuisten SM- hiihtoihin osallistui 9 lekiläistä tuomisinaan naisten viestipronssi. Henkilökohtaiset SM - sijoitukset eivät juurikaan vaikuta tässä luokittelussa kuten ei myöskään ”Aikun”  olympiamenestys.

  • Viime talvena kymmenkunta lekiläistä osallistui valmentaja- tai ohjaajakoulutuksiin.  On myös kouluttauduttu kilpailujen teknisiksi asiantuntijoiksi ja ammattimaiseen välinehuoltoon.  Kuutta vuotta vanhempia koulutuksia ei noteerata. LeKi sai ainoana seurana täydet pisteet kohtaan ”ohjaajat ja valmentajat”. Se jonkin verran maksoi ja oli liittoon raportoinnin vaiva, mutta kannatti.

Jo parikymmentä vuotta käytössä ollut,  kaksi vuotta sitten tarkennettu seurantasysteemi painottuu puoliksi junioreihin. Neljännes pisteistä kertyy ns. huippu-urheilusta ja kansallisen tason kisoihin osallistumisesta. Neljännes tulee myös harrasteliikunnasta, johon luetaan mm. veteraanihiihto, piirikunnalliset kilpailut ja massahiihdot.

Seuraluokittelun säännöt:http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/seuratoiminta/seuraluokittelu/

Seuraluokittelun tulokset seuroittain ja piireittäin: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/seuratoiminta/seuraluokittelu/seuraluokittelutulokset/

-Antero-