Nimetön‎ > ‎

LeKi hiihto nimettiin eturivin Sinettiseuraksi

lähettänyt Virpi Lipponen 12.12.2016 klo 11.42   [ 12.12.2016 klo 11.46 päivitetty ]
Lempälän Kisan hiihtokoululaiset heiluttivat iloisenylpeästi viime torstaina Hakkarissa lajinsa Sinetti -kilpeä. Toiminnan tason ja laadun perusteella Hiihtoliiton myöntämiä Sinettejä on nyt maassa muutamalla seuralla. LeKi hyväksyttiin ensimmäisten joukossa ja on nyt lajissaan ainoa hämäläisseura.

Sinettiseuroja on ollut eri lajeissa jo pitkään, LeKi hiihdollakin kaksi vuotta. Nyt on meneillään  VALO:n eli Valtakunnallisen liikunta- ja urheilujärjestö ry:n vaatimusten mukainen uudistus. Hiihdossa se tietää sitä, että kevääseen mennessä sinettejä myönnetään ehkä 20 eikä maastohiihdon sinettiseurojen määrä lisäänny lähitulevaisuudessa merkittävästi.

Sinettitoiminta keskittyy etupäässä lasten ja nuorten urheilun asialliseen järjestämiseen. Arviointiperusteena on kuitenkin seuran koko toiminnan järjestäminen alkaen talous- ja toimintasuunnitelmista. Hiihtoliitosta kerrotaan, että sinettiseurat ovat toimeliaita ja kehityshakuisia kärkiseuroja.

LeKi -hiihtoa sinettikoulutuksessa ja palavereissa edustivat Heidi Haapalehto, Virpi Lipponen, Marko Lepola ja hiihtokoulun johtajana Pekka Lampén.

-         Kävimme kolme viikonloppua koulutuksessa ja teimme tunnollisesti kotiläksyjä, kertoo  ”hankintaryhmän”  vetäjä Pekka.  - Saavutimme tavoitteen ja täytimme hyvin kaikki laatuvaatimukset. Viime kaudella LeKi oli 8. Hiihtoliiton laajassa seuraluokittelussa.

Lampén muistuttaa, että laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset, siis vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut kasvatusvastuunsa ja esimerkkiasemansa tiedostavat.


Hiihdon Sinetti -saavutusta juhlistettiin isolla joukolla ja iloisesti Hakkarissa. Glögi- ja piparipöydän ääreen tälläytyi myös hiihtävä  joulupukki.  Pitopohjasukset toimivat varman päälle:  kolmen sentin paksuiset poronkarvat pohjissa mahdollistivat suorilla siltanousunkin eikä laskuvauhti huimannut.

Comments