Nimetön‎ > ‎

Lekiläisillä upeita suorituksia piirinmestaruushiihdoissa Valkeakoskella ja Hämeenlinnassa

lähettänyt Virpi Lipponen 24.2.2014 klo 11.26   [ 3.3.2014 klo 1.02 päivitetty ]
Henkilökohtaiset matkat ratkottiin raskaassa vesikelissä Valkeakosken Korkeakankaalla lauantaina 22.2.
Tyylinä oli tänä vuonna perinteinen ja niinpä suksi- ja voidevalintoja mietittiin monen hengen voimin ihan viime tippaan asti.

Alkanut hiihtoloma verotti tosin osallistujien määrää. Poikkeuksellisen huonon hiihtotalven takia jotkut osallistuivat kisoihin turhan vähäisellä harjoittelulla, tai jättivät tämän talven piirikarkelot kokonaan väliin.
LeKin juniorikaartikin hieman hupeni hiihtoloman takia, mutta osallistujien määrä ja menestys oli parempi kuin viime talvina. Oma tykkilumilatu Hakkarissa on antanut etulyöntiaseman kisalaisille.

Valkeakoskella Hämeen HS- mestareiksi kisalaisista hiihtivät Valtteri Niskanen (sarja 17), Pinja Kianta (12), Leevi Lampén (11), Hetta Niemelä (10) ja Miika Niemelä (9).
Mitaleille ylsivät myös: Henna Mettalo 3. (sarja 16), Hilla Niemelä 3. (13) ja Roope Niskanen 2. (10).
Nelosetkin saivat mitalit: Atte Urvanta (11), Ella-Noora Haapalehto (9) ja Arttu Formisto (8). Harmittavat vitossijat kertyivät Lipposen Leeville (12) ja Luukakselle (9). Lisäksi kymmenkunta LeKi-junnua hiihti kymppisakkiin.

Terhi Martikainen oli naisten sarjan 7., ja varusmies Niko Takala kaksikymppisten 5. ja miehissä Riku-Antti Naskali 9.

Tästä pääset katsomaan kisatuloksia.

Viestidramatiikkaa junnujenkin kilpailussa

Sunnuntain vapaan kisassa Ahvenistolla Terhi oli 8., siippansa Tommi 11. ja Samuli Kivistö 9. Valtteri Niskanen otti toisen piirinmestaruuden viikonvaihteessa. Ahvenistolla LeKistä oli ladulla yhdeksän junnujen viestijoukkuetta ja menestyskin hiihtokoulun johtajan Pekka Lampénin mukaan parempi kuin aikoihin.

Hopealle hiihtivät sarjassa 8 Onni Liponkoski, Akseli Jalonen ja Arttu Formisto, sarjassa 10 Hetta Niemelä, Ella-Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen, sarjassa 12 Tessa Salmia, Inka Joensivu ja Pinja Kianta, ja vastaavissa pojissa Leevi Lipponen, Samuel Suoniemi ja Leevi Lampén. Pronssia ottivat sarjassa 10 Roope Niskanen, Tuomas Närhi ja Kasper Joensivu.

Olympiaviestien tapaan Ahvenistollakin koettiin dramatiikkaa Leevi Lipposen jouduttua kohtalon kolhimaksi. Oli kolmen kilometrin osuudesta kilometrin hiihdettyään hienosti toisena piirin kärkimenijän kannassa. Luvassa oli talven paras hiihto. Takaa ohi pyrkinyt kilpailija kompuroi huolimattomasti Leevin sauvan päälle, joka siinä rytäkässä meni harmittavasti poikki. Onneksi Kangasalan Kisan huoltajalta löytyi heti antaa varasauva, vaikkakin rutkasti alamittainen, jolla kisalainen puski pitkän nousun päälle, missä sauva vaihtui taas hieman pitempään. Vaihtoon poika puhisi kuitenkin sinnikkäästi neljäntenä.

Nelosiksi hiihtivät joukkue (16) Henna Mettalo, Hilla Niemelä ja Iida Niskanen sekä (12/II) Juha Närhi, Atte Urvanta ja Tatu Formisto. Sijan 7 ottivat (M12/III) Samuli Jalonen, Julian Juujärvi ja Eerik Aaltio sekä (10/II) Otto Urvanta, Luukas Lipponen ja Aapo Liponkoski.

Täältä löytyvät kisatulokset.

Täältä löytyy kuvia sekä Valkeakoskelta että Hämeenlinnasta.

Comments