Nimetön‎ > ‎

LeKin hiihtäjillä tosikiireitä

lähettänyt LeKi - Hiihto 20.1.2015 klo 7.35

Myöhästyneestä hiihtotalvesta huolimatta Lempäälän Kisan hiihtäjät ehtivät tammikuun puoliväliinmennessä hiihdellä ja kisailla monilla laduilla: ainakin Keski-Eurooppa, Ruotsi, Hakkari, Nokia, Valkeakoski, Lehtimäki, Imatra, Hollola, Jyväskylä, Äänekoski, Haapavesi, Kuhmo, Ristijärvi, Ruka, Vuokatti, Rovaniemi, Tammela, Vantaa… Kiireet jatkuvat, koska noin 70 päivän päästä eteläisen Suomen ladut sulavat.

Olosuhteiden takia järjestämättä jääneiden kilpailuiden  sovittaminen on lisähaaste niin hiihtäjille, seuroille kuin Hämeen hiihtopiirille. Sunnuntaina 25. tammikuuta Hämeenlinnassa  hiihdettäväpiirin kohokohta eli Hämeen Viesti jouduttiin siirtämään perinnepaikaltaan 6.1. - ja taas meni seurojen ja hiihtäjien pakka sekaisin.

LeKin hiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen ja Leena Nurmi kilpailivat jo tammikuun alkupuolella ulkomailla,  Mervi Pesun ja Sanni Alatalon päivyrissä ulkomaan kisoja on tammikuun loppupuolelta lähtien.

Aikun”  suoritus raskaalla Tour de Skillä oli hyvä. Parhaiksi jäivät nelossija perinteisellä kympillä ja kokonaiskisan 13. sija raastavan vuorelle nousun päätteeksi. Entisiin suorituksiin nähden ne eivät olleet ihmeellisiä, mutta hyviä ottaen huomioon jalkavamman aiheuttama viikkojen harjoittelutaukosyksyllä.  Valoisat lausunnot kisaviikolta olivat perusteltuja ja toiveikkaita 19.2. alkavia Falunin MM-hiihtoja ajatellen.

Leena Nurmi hiihti Oloksella marraskuussa maailmancupin perinteisen sprintissä kolmoseksi ja voitti joulukuussa mm. Vuokatin kansalliset. Hyvien hiihtojensa ansiosta hän kisaili Suomen joukkueessa Falunin Scandinavia cupissa 9.-11.1. päämatkanaan perinteisen sprinttiReisu ei mennyt lasketusti, joten maajoukkuepaikka mc- sprintteihin Viron Otepäässä 17.-18.1. ei irronnut.

Universiadeihin sekä alle 23- vuotiaitten MM-hiihtoihin Leena sen sijaan valittiin. Universiadeihin voivat osallistua 17 – 28- vuotiaat korkeakouluopiskelijat. Universiadit alkavat  Slovakiassa 25. tammikuuta, MM- hiihdot Kazakstanissa helmikuun alussa.

Nuoren kisalaisen vientinäkymät merkitsevät sitä, ettei häntä nähdä Hämeen Viestissä 25.1. eikä Jämin yleisen sarjan SM-hiihdoissa tammi-helmikuun vaihteessa.

18- vuotispäiväänsä lähestyvä Sanni Alatalo hoiteli  Jyväskylän katsastukset ja muitakin tarkkailuja siihen malliin, että hänet valittiin Itävallassa 25. tammikuuta alkaviin Nuorisofestivaaleihin ja helmikuun toisella viikolla Ruotsissa järjestettäviin nuorten pohjoismaisiin mestaruuskisoihin.

Mervi Pesu matkasi tammikuun neljännellä viikolla hiihtosuunnistuksen EM-kisoihin Sveitsiin. Helmikuun ohjelmassa on mm. MM- kilpailut.  Kansainvälisten osallistumisten takia Leena, Sanni ja Mervi joutuvat jättämään Hämeen Viestin väliin.

Aikkukaan ei viestiä hiihdä, koska valmentaja Reijo Jylhä ohjeisti hänet vain harjoittelemaan ja lepäilemään kotimaisemissa ainoana tähtäimenään menestys  MM- Falunissa. Se voi onnistua, mutta syksyisen harjoituskatkon takia nyt ei ole varaa virheisiin. Valmentajan mielestä olisi ollut virhe lähteä maailmancupiin Siperian Rybinskiin tai edes Hämeenlinnaan.

Monot syönnillään

Oma tykkilumilatu marraskuusta alkaen Hakkarissa on antanut  hienoisen edun monien muiden seurojen hiihtäjiin nähden. Juniorit ovat ehtineet hankkia arvokasta kisakokemusta ja napsineet palkintoja muualtakin kuin omista sarjahiihdoista. Kilpailuvalmius on kohentumaan päin. Siitä todisteena ovat tammikuussa Tampereen Talvikisat,  Tammelan Timanttiset -kisat ja Kaikulankansalliset Forssassa.

LeKi:n varttuneista mm. Maija Saarisen, Terhi Martikaisen, Esa Sepän ja Arto Hakalan mono on ollut syönnillään kotimaan laduilla.

Cup- viestissä näyttiin

Suomen cupin viestissä 17.1. Vantaalla Leena ja Eeva Nurmen sekä Mervi Pesun sijoitus oli 12. Hiihtotapa oli vapaa, osuudet kolme kilometriä, joukkueita 30. Ensimmäisen osuuden voitti niukasti Leena saaden ”palkinnoksi” televisiohaastattelun. LeKi ja Mervi pitivät ruutunäkyyyden takaavaa kärkipaikkaa  myös kakkososuudella. Mervi tuli vaihtoon toisena suksen mitan ykkösestä ja oli osuutensa 5.nopein. Eeva joutui kovien ankkurien puristuksessa taipumaan muutaman sijan.


-Antero-

 

Comments