Nimetön‎ > ‎

LeKi palkittiin Hiihtoliiton vuosikokouksessa

lähettänyt LeKi - Hiihto 25.1.2013 klo 9.53

Lempäälän Kisan vireä hiihto huomioitiin Lahdessa 13.10. pidetyssä Hiihtoliiton vuosikokouksessa.  Sibelius –talolla palkittiin henkilöiden lisäksi myös hiihtoseuroja. LeKi sai seuratilaston suurimman nousijan stipendin sekä komean diplomin pääsystä valioseuraksi.
Viime talven toiminnan ja menestyksen valossa Hiihtoliiton alaliitto Maastohiihto sijoitti LeKin sijalle 19 seurojen pistevertailussa. 20 parasta ovat valioseuroja. Edellistalvena sijoitus oli 64. ja tätä ennen paras on ollut 50. Pisteillä oli noin 420 hiihtävää seuraa.  Puolet pisteistä kertyy junioritoiminnasta, neljännes harrastehiihdosta ja erilaisista hiihtotapahtumista, neljännes aikuisten kilpahiihtomenestyksestä.
Diplomin ja stipendin kävivät pokkaamassa hiihtojaoston puheenjohtajana Esa ja hiihtokoulun vetäjänä Antero.
Piirien välisen seuraluokittelun voitti viime kaudella kolmannen kerran perättäin Häme saaden kiertopalkinnon omakseen. Siinäkin on lekiläisten sukset olleet pelissä.
HiihtoSuomen nimellä kulkevaan pitkään kokousten päivään osallistui mm. Kansainvälisen hiihtoliiton pääsihteeri Sarah Lewis. Hänen katsauksensa keskittyi Lahden MM-hiihtoihin 2017. Maailmanmestaruuksista on kamppailtu Salppiksella jo kuudesti. Mikään muu maa tai kaupunki ei ole saanut järjestettäväkseen MM-hiihtoja yhtä monta kertaa. Lewis sanoi sen todistavan osaamisesta ja luottamuksesta. Hyvät kisat 2017 mahdollistaa edellisten kisojen ikävyyksien työntämisen taka-alalle itse asiasta, maastohiihdosta.
LeKi on valmistautunut tulevaan hiihtokauteen jo kauan ja monin tavoin. Hiihtokoulu on pyörinyt kuukauden ajan ja sen Ski Team ryhmä leireili Jämillä 12.-14.10.  Hakkarissa järjestetään 29.12. kansalliset tykkilumihiihdot, Veteraaniurheiluliiton SM-kilpailut järjestetään helmikuussa, maakunnan juniorihiihdon huipputapaus, Aamulehden nuorisoviesti pidetään Hakkarissa maaliskuussa. Junioreitten, yleisen sarjan ja veteraanien valtakunnallisiin kilpailuihin Lempäälästä lähtee edustuskelpoisia hiihtäjiä.
- Antero-
Comments