Nimetön‎ > ‎

Lempäälän Kisa on Hiihtoliiton seuraluokittelun perusteella maan 8:ksi paras hiihtoseura!

lähettänyt LeKi - Hiihto 24.5.2015 klo 8.18   [ 24.5.2015 klo 8.24 päivitetty ]
LeKi jo maan 8. paras!

Lempäälän Kisa on Hiihtoliiton seuraluokittelun perusteella maan 8:ksi paras hiihtoseura! Kauden 2014 – 15 toimintaa ja tasoa mittaava luokittelu julkistettiin 22.5. Nokialla liittovaltuuston kokouksen yhteydessä.

LeKi oli hämäläisseuroista Valkeakosken Hakan jälkeen toiseksi paras. Haka oli luokittelun 6., Hämeenlinnan Hiihtoseura 10., Tampereen Pyrintö 15. Viime vuonna järjestys oli HlHs 10., LeKi 11., Haka 12., Pyrintö 16. Parhaat 20 seuraa ovat Hiihtoliiton valioluokan seuroja, joita voi verrata joukkuelajien liigaseuroihin.


On hienoa olla Suomen 8:ksi parhaan hiihtoseuran remmissä, ilakoi seuran hiihtopomo Esa Virtanen. Hienoa sekin, että tulos koostuu tukevasti monesta eri osa-alueesta ja ison joukon panostuksesta. Tämä on paikkakunnan urheiluelämän ehdotonta huippua!

Tämän kauden luokittelussa ainakin pisteiden makuun pääsi 350 hiihtoa harrastavaa seuraa.

Vielä joitain kausia sitten LeKi:n sijoitus liikkui välillä 50 - 70, ja ajatus valioluokasta tuntui epärealistiselta. Sitten tuli loikka sijalle 19 eli valioluokkaan. Hiihtoliitto palkitsi silloin LeKi:n suurimman nousun tehneenä. Seuraavana talvena tuli tilastotaantuma: sija 24. Viime talven 11. sija meni hieman yli odotusten kuten nytkin 8. sija.

Jo luotettava mittari

Tilastoinnin luotettavuus on muutaman vuoden takaisesta parantunut merkittävästi eli ”pisteitten kynäily” ei enää onnistu. Toiminnan laajuutta, monipuolisuutta ja tasoa mitataan kolmessa lohkossa: nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrasteliikunta. Pääpaino on nuorisotoiminnassa, jonka osuus voi olla maksimissaan puolet seuran koko potista. Sekä huippuhiihdosta että harrasteliikunnasta voi kertyä neljännekset.

LeKi:n nyt saamat 429,3 pistettä jakaantuivat seuraavasti: 215,3 nuorisotoiminnasta, 88,5 huippu-urheilusta, 125,6 harrastuksesta. Nuorisotoiminta pisteitä tuottivat mm. ski passien ja nuorisolisenssien sekä koulutettujen ohjaajien ja valmentajien määrä. Huippu-urheilun sarakkeeseen kertyy seurapisteitä esimerkiksi lisenssien määrästä, SM -viesteistä ja kansallisista kisoista. Harrasteeksi luetaan mm. veteraanien lisenssit ja ranking sekä piirikunnallisten kisojen järjestäminen. Monet veteraani-ikäiset hiihtäjät kilpailevat myös yleisissä sarjoissa.

Melkein seitsemäs…

Oulun Hiihtoseura oli tänäkin vuonna selkeä ykkönen keräten 850 pistettä. Maksimi oli 1 000 pistettä. Toiseksi yltänyt Ounasvaaran Hiihtoseura sai kokoon 585,5 pistettä. Sitten: Lahden Hiihtoseura, Hollolan Urheilijat -46, Espoon Hiihtoseura, Haka, Vantaan Hiihtoseura, LeKi, Imatran Urheilijat. Vantaa voitti LeKi:n vain 1,4 pisteellä. Takana ja aika kaukanakin on useita nimekkäitä hiihtoseuroja, esimerkiksi Vuokatti Ski Team.

Kärkikymmenikössä esiintyvät seurat ovat jokseenkin samoja kuin viime ja toissakaudella. Nyt Haka eteni kuudenneksi sijalta 12, joitain vuosia sitten seura jopa voitti luokittelun. Ja aivan uuden lisän ”kymppikerhoon” toi LeKi edeten sijalle 8.

Hiihtopiireistä Häme oli selkeä ykkönen kaikilta muilta osin paitsi harrastehiihdossa, jossa Pohjois-Pohjanmaa jätti Hämeen kakkoseksi. Häme palkittiin parhaana piirinä yhteispisteissä, Hopeasompaviesteissä ja nyt ensimmäisen kerran aikuisten SM-hiihdoissa.

-Antero-


LeKi:n ja Hämeen hiihtopomolta Esa Virtaselta loppuivat kädet Hiihtoliiton palkitessa. LeKi sai seuraluokittelun 8. sijasta hienon diplomin. Hämeen piiri palkittiin parhaana yhteispisteissä, Hopeasompaviesteissä ja aikuisten SM -kisoissa.