Nimetön‎ > ‎

Mikä Hämeen Viesti?

lähettänyt LeKi - Hiihto 8.2.2016 klo 4.35
Hämeen Viesti on yksi Hiihtoliiton ohjelmaan kuuluvista maakuntaviesteistä. Hiihtoliitossa on 18 piiriä, joista kullakin on oma maakuntaviestinsä. Kilpailupäiväksi on vakiintunut Loppiainen eli 6.1., jonka liitto ja piirit on pitänyt vapaana muista kilpailuista.

Tänä talvena Hämeen Viesti jouduttiin sääolojen takia siirtämään järjestettäväksi 14.2. Hämeen Viestiä on hiihdetty vuodesta 1945 alkaen. Sitä on jouduttu silloin tällöin siirtämään pakkasen tai lumettomuuden takia, mutta ei ole kertaakaan jätetty hiihtämättä.

Kyse on arvokilpailusta ja hämäläishiihdon ykköstapahtumasta, sanoo Hämeen hiihto ry:n puheenjohtaja ja LeKi:n hiihtopomo Esa Virtanen. - Sama tilanne on myös muissa hiihtopiireissä. Maakuntaviesti mittaa yhä seurojen tason myös toiminnallisesti. Menestys yksilölajissakin edellyttää monipuolista seuratoimintaa ja kilpailuruljanssi tarvitsee toimivan seuraorganisaation.

Hämeen Viestin osuuksien määrä on pysynyt pitkään samana eli 8:na, mutta osuuksia on lyhennetty rutkasti. Näin siksi, että hienoon viestiin rohjettaisiin osallistua, vaikka joka osuudelle ei seurasta löytyisikään ”ykköstykkiä” ja nuoret voisivat paikata aukkoja vanhemmissa. Hämeen Viestissä yksilölajin urheilijat voivat toimia joukkueina.

LeKi:llä on Hämeen Viestissä nousuvoittoinen historia:

vuonna 2002 ensimmäisen kerran kärkikahinoihin neljänneksi, seuraavina vuosina sijoille 4-6, vuosina 2012-13 hopealla, vuonna 2014 pronssilla, viime kerralla 4. Noina vuosina myös kakkosjoukkueet ovat sijoittuneet mukavasti. Hakkarin kotiviestissä 2012 oli kolme kisalaisjoukkuetta kuten nytkin.

- Antero-

Comments