Nimetön‎ > ‎

Mitalinmakuista hiihtoa monilla laduilla

lähettänyt LeKi - Hiihto 15.3.2015 klo 9.58   [ 15.3.2015 klo 9.58 päivitetty ]

Aino-Kaisa Saarinen Salpausselän maailmancupissa 8., Veikko Siltanen ja Voitto Huhdanperä 60 -vuotisia viettäneen Pirkan hiihdon kunniasarjassa - siinä kisalaisten viimeisimpiä hiihtosaavutuksia.

Aikku” oli paras suomalainen Salpiksen perinteisellä kympillä. Sama matka ja hiihtotapa oli myös LeKin konkareilla.  Kunniahiihtoon pääsivät osallistumaan Pirkan vähintään 25 kertaa läpi hiihtäneet. Veikolla oli takana 35 Pirkkaa, Voitolla 25 täyspitkää eli 90 kilometrin reisua.

Vapaan 90 kilometrin hiihdossa kisalaisista Tommi Martikainen oli 3. ja Samuli Kivistö 5. Tommin aika oli 4.44, Samulin muutama minuutti enemmän. Puoli-Pirkan vapaalla voitti sääksjärveläinen,  Viialan Virin mies Markus Välimäki.

Nuorten SM-hiihdoissa Kokkolassa kisalaisista parhaiten menestyi Sanni Alatalo . Hän otti hopean 18 -vuotiaitten perinteisellä vitosella, ja vapaa vitonenkin kulki erinomaisesti: 6.

Alle 23 -vuotiaiden sarjassa Leena Nurmi hiihti perinteisen vitosella neljänneksi, vain 4 sekunttiapronssista. Sisar Eeva oli 26. ja vapaan kilpailussa 28. Valtteri Niskanen 18 -vuotiaissa hiihti kympin peräkkäisinä päivinä. Perinteisellä sijoitukseksi tuli 24., vapaalla 19.  Henna Mettalonsijoitus vuotta nuoremmissa oli vapaalla 36.

14.-15.3. Kisan junioreita sivakoi komea joukko Hopeasompahiihdoissa Oulussa. Hyvä edustus on myös Tampereella Aikuisurheiluliiton SM -kisoissa. Perjantaina 20.3. on vuorossa Aamulehden nuorisoviesti Tampereella. Järjestetäänkö ja missä muodossa, se on vielä kevään rynnistyksen takia vielä auki.


-Antero-