Nimetön‎ > ‎

Mykoplasman selättänyttä Jania vetää viestihiihdot

lähettänyt LeKi - Hiihto 2.12.2015 klo 4.46   [ 2.12.2015 klo 4.46 päivitetty ]
Alkavana talvena LeKin väreissä hiihtää uusi mies Jani Keto, 21v. Kasvattajaseurastaan Evijärven Urheilijoista tullut Jani asuu ja opiskelee Tampereella.

Seuramuutto sujui nopeasti. Janin käydessä Hakkarin tykkilumella tuli lipputoimistossa puheeksi hänen jo voitetut terveyspulmansa ja mahdollisuudet päästä LeKissä hiihtämään viestejä. Evijärvellä harvoin riitti hiihtäjiä viestijoukkueiksi asti. Viestimahdollisuus kiinnosti Jania niin paljon, että jo parin päivän päästä järjesteltiin seuramuuttoa.

Seuramuutto tietää Janille uutta tulemista. Hänellä on nimittäin viimeisin SM -kisa 17 -vuotiaissa, jolloin Vantaalla irtosi sijat 9. ja 15. Hopeasompafinaaleissa poika oli kahdesti kymppisakissa. Voitti kahdesti Tornionjokilaakson hiihtocupin, on läjä Etelä-Pohjanmaan pm -mitaleita sekä hiihdosta että yleisurheilusta (lähinnä pikajuoksuista!), suunnistusta mm. viidesti Jukolassa.

Lupaava kehitys katkesi 17 -vuotiaitten SM -sprintissä 2011. Jani johti välierää - sitten maailma musteni. Syy osoittautui mykoplasmaksi. Seuraavat vuodet hukkaantuivat sairasteluun. Ei jaksanut istua koulussa, hyvä kun kesti yo -kirjoitukset.

Talvella 2015 Jani hiihteli kokeeksi muutaman kevyen kilpailun ja kesällä hän aloitti terveenä tosiharjoittelun. Rasitusastmakaan ei enää vaivaa.

Janin arvio vaikeuksistaan: joku muu olisi jo heittänyt pyyhkeen kehään.

-Antero-