Nimetön‎ > ‎

Hiihtokauden avauskisa Hakkarissa veti kaukaakin

lähettänyt Virpi Lipponen 12.12.2016 klo 11.33   [ 12.12.2016 klo 11.38 päivitetty ]
Hiihtäjiä 35 seurasta katsasti alkutalven kuntoaan lauantaina 3.12.  Hakkarin kansallisissa tykkilumikisoissa.  Kilpailun ulkopuolella kisasi  junioriryhmä RR Susaklub Viron Aravetestä.  Osallistujia oli 160. Erinäiset leirit lähinnä pohjoisessa hieman verottivat osallistujamäärää.

-        Tarjottiinpahan  kuitenkin tilaisuus aloittaa kilpakausi erinomaisissa oloissa, iloitsi kilpailun  johtaja Esa Virtanen. - Omasta seurasta osallistui noin 40 hiihtäjää, joista enempi osa alle 16 -vuotiaita. Heistä moni kipusi palkintopalliksi muunnetulle traktorinlavalle.

Yksi palkinnolle hiihtäneistä ei tosin pystynyt kapuamaan palkintolavalle. 16 -vuotisten vitosella LeKi:n Joonas Nieminen taisteli vielä puolimatkassa kakkossijasta kouvolalaisen kanssa, mutta sitten iski jalkaan ankara kramppi. Joonas sinni kuitenkin maaliin pudoten viidenneksi. Vielä puolenkaan tunnin makoilun ja puristelun jälkeen jalka ei antanut astua. Maanantaina Joonas jo totutteli jalkaa kevyesti hiihtoon. Sarjassa oli komeasti 20 hiihtäjää yhdeksästä eri seurasta.

M18:ssa voiton otti Leki:n Eetu Tolvanen. Kolmanneksi  luisteli seurakaveri Jaakko Hyrkäs - eikä ollut yhtään tyytyväinen itseensä.  Voitto karkasi neljän sekunnin päähän ja kakkossijaan oli reilu sekunti. M20:ssa Skiteam 105:n Lassi Vuorinen hiihti yleisen sarjan vauhtia, LeKi:n Valtteri Niskanen oli 3.  14 -vuotiaitten poikien sarjassa Leevi Lampén  oli Hopeasompafinaaleissakin kunnostautuneen joukon toinen. Leevi itse oli viime talvena Puijon ”Hoppareissa” 7.

Kisan neitokaiset olivat menopäällä

N20 -sarjan neitokaiset tuottivat mielihyvää itselleen ja seuraväelle. Sanni Alatalo voitti  niukasti kilpailun ja seurakaverin Klaara Leponiemen. Yleisessä sarjassa kaksikko olisi sijoittunut kakkoseksi ja kolmoseksi. Kun viidenneksi hiihtänyt Henna Mettalo jäi maan ehdottomaan kärkikaartiin kuuluvista Sannista ja Klaarasta vain rapian minuutin, niin Lempäälän Kisalla on näillä näkymin asettaa nuorten SM -viesteihin hyvä trio.

Naisten vitosen osallistujaluettelo kertoo Hakkarin kilpailujen kokoomaluonteesta - kaikki eri seurasta. Kisan voitti odotetusti Hämeenlinnan  Anni Kainulainen takanaan Jämin Riikka-Liisa Räsänen ja Espoon Maria Paatero.

-          Hienoa, että näin etelään saatiin jo kisat ja hyvät ladut. Järjestelyhomma toimi ja palkinnot kohdallaan, summasi Kainulainen tapahtumaa.

Mäki-Heikkilä voitti ”kotiladullaan”

Miesten kympin voitti niukasti IF Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilä. ”Riku” oli tavallaan kotiladuilla, sillä hän kunnostautui perheen Lempäälän vuosina LeKin hyvänä hiihtopoikana. Kristiinankaupunkiin muuton myötä muuttui seura.  Hän aloitti syksyllä opinnot Tampereella. Mäki-Heikkilää hätyytteli Jämsänkosken Ilveksen Mikko Harju, ja lähellä oli Lahden Hiihtoseuran Sami Orpanakin. Lopussa hiipunut LeKin Jani Keto oli 6.

Karstat pihalle

- ja yöksi töihin

Sarjan M45 voittoon potki aina luotettava Arto Hakala. ”Kolmivitosissa” hiihdettiin jokseenkin samaa vauhtia kuin yleisessä. Hollolan Urheilijat -66:n Jani Koiranen voitti, Viialan Viriä edustava tummapukuinen lottovalvoja Markus Välimäki toinen, LeKi:n Esa Seppä kolmas, seurakaveri Samuli Kivistö 6. Sepän valmistautuminen kisaan ja kisan jälkeinen kuvio on tapaus sinänsä:

-         Harjoitellut olen, mutta torstaina kone tuntui  tahmealta ja väsyneeltä. Niinpä vedin perjantaina Hakkarissa maksimivauhtisia vetoja:  kaksi kilometriä täysillä - kilometri hissutellen - kaksi täysillä.  Kilpailun jälkeisenä yönä menin kiiretöihin kahdeksi, normaalilähtöni on neljäksi.

Antero Korhonen


IF Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilä  voitti hallitusti miesten kympin. Kuulemma helppo hiihtää poikavuosien tutuilla laduilla.

18 -vuotiaitten kolmikko hiihti vitosensa neljän sekunnin sisään. LeKi:n Eetu Tolvanen voitti makeasti, seurakaveri Jaakko Hyrkäs oli kolmas ja Lahden Hiihtoseuran Onni-Kalle Lahdelma toinen.  Esa Virtanen palkitsi.

LeKi:n Henna Mettalon  siltanousussa oli menoa ja meininkiä - lupaavasti viides kovassa sarjassa N20.


Jani Keto LeKistä vetää yleistä sarjaa takanaan Jämsänkosken Ilveksen Mikko Harju (267) ja Noormarkun Nopsan Markus Pörsti (273).

Comments