Nimetön‎ > ‎

Nuorisoviesti hiihdettiin Aino-Kaisa Saarisen kannustaessa

lähettänyt LeKi - Hiihto 10.3.2016 klo 4.14   [ 10.3.2016 klo 4.14 päivitetty ]
-Nasta lautaan heti aluksi ja lopussa sen mitä jaksaa…

Siinä huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen neuvo Hämeen Nuorisoviestin hiihtäjille Hakkarisssa viime keskiviikkona 24.2. Kaikille ja aina ei resepti sovi, mutta tavallista lyhyempien matkojen viestiin neuvo sopi.

Janne Joensivun haastattelussa ”Aikku” kertoili yllättäviä asioita. Kaikki tietävät, että olympialaisten ja MM- hiihtojen palkintopalleille hypellyt mestari odottaa esikoisensa syntyvän toukokuun alussa. Kuulijat hämmästelivät tulevan äidin hiihtoja viestipäivänä: kaksi hiihtokertaa Hakkarin -Kuljun-Pirkkalan hienoissa maisemissa ja hyvillä laduilla, yhteensä 58 kilometriä! Edellispäivänä hän oli hiihtänyt reippaan kympin huippujen Sami Jauhojärven ja Ville Nousiaisen kanssa Salpausselän kisaladuilla.

- Olo on yllättävän hyvä. Kuntoilen monipuolisesti 10 -15 tuntia viikossa nostaen välillä sykettäkin. Ensi talven MM -hiihdoissa Lahdessa tähtään mitaleille. Kaikista osallistujista minä tunnen parhaiten ”Salpparin” latujen yksiyiskohdat, mikä on tiukoissa paikoissa etu. Nyt raskauden aikana on ollut hyvää aikaa perehtyä niihin entistäkin paremmin.

”Aikulta” ovat toimittajat tuhannesti kyselleet tuntoja ja kuulumisia. Hakkarissa osat vaihtuivat, hän kyseli ja kilpailijat vastasivat. Yksi haastatelluista oli seurakaveri, LeKi:n kakkosjoukkueessa hyvin hiihtänyt Miika Niemelä. Pakollinen kysymys tietysti oli, kuka voiteli sukset ja miten toimivat.

- Isä oli voidellut ja hyvin toimivat, vastasi Miika. Yleensä rento ja reipas poika tunnusti jälkeenpäin, että hivenen jännitti olla olympiamitalistin ja maailmanmestarin haastateltavana.

Nimmareita ”Aikku” ehti kirjoitella kaikille halukkaille. Hänet itsensä yllätti Tampereelta tullut fanittajapari Marita ja Erkki Niskakangas. Tätä ennen he olivat tavanneet kohteensa henkilökohtaisesti kerran Salpausselällä. Ajankohtaisena tuliaisena oli potkupuku, josta tuleva äiti heti huomasi, että siinä on kätevästi nepparit vaipan vaihtoja varten.

Itse kilpailussa Kisan ykkösjoukkue oli 4., kakkosjoukkue 10. ja kolmosjoukkue 12 . Viestin voitti Kangasalan Kisa, toisena Valkeakosken Haka ja kolmosena Yöjärven Ryhti. Joukkueissa oli kahdeksan 10 - 16 -vuotiasta hiihtäjää , joten Kisa sai jalkeille 24 hiihtojunioria. Osuudet vaihtelivat kilometristä viiteen. Seuroja oli kahdeksan, joukkueita 18.

Kuinka monta hiihtäjää mahtuu traktorin peräkärryyn? Hakkarissa todistettiin, että ainakin 40. Palkintopalli oli rakennettu nimittäin havuin koristeltuun peräkärryyn. ”Kyytiin” kiipesi viisi kärkijoukkuetta eli 40 viestinviejää. Aika monelle kilpailijalle kapuaminen traktorin kärryyn oli uusi kokemus ja ihan kaikille saada mitali Aino-Kaisa Saarisen kädestä.

LeKi:n joukkueet hiihtojärjestyksessä:

I Eetu Tolvanen, Niia Niemelä, Antti Urvanta, Hetta Niemelä, Luukas Lipponen, Pinja Kianta, Samuel Suoniemi, Hilla Niemelä

II Leevi Lipponen, Iina Niemelä, Otso Luodeslampi, Ella Noora Haapalehto, Miika Niermelä, Tessa Salmia, Leevi Lampen, Inka Joensivu

III Atte Urvanta, Lotta Tolvanen, Arttu Formisto, Oona Kaikkonen, Tuomas Närhi, Janica Rantanen, Juha Närhi, Elli Kuoppala.

Kuvateksti:

- Kahdessa erässä yhteensä 58 kilometriä Hakkarin ja Kuljun hienoilla laduilla ja maisemissa, kertoi Aino-Kaisa viestipäivän kuntoilustaan Janne Joensivun haastattelussa. Esikoinen syntyy toukokuussa.

- Moni nappasi Hakkarista muistoksi Aino-Kaisa Saarisen nimmarin. 

- Antero-