Nimetön‎ > ‎

Nuorten SM -hiihdoissa menestystä ja menetystä

lähettänyt LeKi - Hiihto 29.3.2016 klo 8.25   [ 29.3.2016 klo 8.35 päivitetty ]
Nuorten SM -hiihdot Valkeakoskella sujuivat LeKi:n kannalta kovin kaksijakoisesti. Tuli mitali ja muita kärkisijoituksia, mutta puolet kilpailuihin tähdänneistä joutui eri syistä jättäytymään pois.

Leena Nurmi otti lauantaina pronssia 23 -vuotiaitten vapaalla vitosella. Seuraavana päivänä hän hiihti perinteisen 15 kilometrillä 10:ksi. Oli reipas tapa viettää 22 -vuotissynttäreitä. Molempien matkojen kärkitiloilla nähtiin jo maajoukkueissa ja maailmancupeissa käyneitä hiihtäjiä, siis kuten Leena itse.

Pikakisan jälkeen Leena oli tyytyväinen sijaansa joskin keuhkoihin sattui.

- Niin kai, kun en ole kolmeen viikkoon päässyt kisaamaan. Helmikuisen Romanian MM- reisun jälkeen sairastuin ja toista viikkoa meni harjoittelematta. On tarvinnut pidätellä itseään ettei harjoittele katkon jälkeen kovin äkkinäisesti. Ei se ihan onnistunut. Kevätkisoja vielä on, mutta lähiviikkoina on aikaa ja tarvettakin paneutua myös opinnoihin Kaakkois-Suomen ammattikorkeassa.

Hyvin SM -hiihdot menivät myös N20:n Sanni Alatalolta: pikamatkalla 9. ja 15 kilometrillä 6. Itse hän ei ollut täysin tyytyväinen.

- Jokin pöpö on vaivannut pari viikkoa, joten siihen nähden en moiti itseäni. Täysin terveenä olisin tosissani tapellut mitaleista.

Sanni kiiruhti Valkeakoskelta Vuokattiin, jossa urheilulukiolaisena aloitti ylioppilaskirjoituksensa pitkällä matematiikalla. Hänen seuraava ja todennäköisesti talven viimeinen kilpailu on Rukalla 9.-10.4. Ohjelmassa on Suomen cupin viesti ja SM -kisana 30 kilometriä. Leena kisaa sitä ennen Taivalkoskella SM parisprintissä sisarensa Eevan kanssa.

Onni Rintala oli M18:ssa vapaalla kympillä 31. ja perinteisen kahdellakympillä 25. Jälkimmäiseen sijoitukseen poika oli tyytyväinen, ensimmäistä moitti lujasti. Yo -kirjoituksiaan aloitelleen Valtteri Niskasen sijoitukset M20:ssa olivat 44. ja 33.

Sunnuntain kilpailut oli määrä järjestää yhteislähdöin. Toteutus oli kuitenkin normaalina väliaikalähtönä, koska Valkeakosken Korkeakankaalle oli saatu aikaiseksi vain 2, 5 kilometrin pituinen, hyväkuntoinen kilpalatu. Lyhyys ja paikoittainen kapeus ei mahdollistanut useiden kymmenien hiihtäjien yhteislähtöjä. Parempi sekin kuin että kisat olisi jouduttu perumaan tai siirtämään - semmoistakin maaliskuun alussa pelättiin.

-Antero-
Onni Rintala, M18-sarja