Nimetön‎ > ‎

Olosuhteet vaihtelevat, mutta hiihto jatkuu

lähettänyt LeKi - Hiihto 4.2.2016 klo 9.48   [ 6.2.2016 klo 1.04 päivitetty ]
Kangasalan Kyötikkälän pertsan kisoissa 31.1. LeKi:n nuorisopitoinen hiihtojoukko menestyi mukavasti. Sikäläinen Kisa oli ahkeroinut kolalumesta urheilukentälle ja avoimeen lähimaastoon hyvän paanan, josta edestakaisin hiihdettäessä kertyi 2,5 kilometriä. Oli hyvät nousutkin molemmissa päissä.

Sarjan 12 voitti Hetta Niemelä, Oona Kaikkonen oli 9.. Samanikäisissä pojissa Luukas Lipponen oli 9. Sarjan 14 Samuel Suoniemi oli 3.. Hilla Niemelä voitti 16 -sarjan. Samanikäisissä pojissa Joonas Nieminen oli 6., ja Eetu Tolvanen 11..

N18:ssa Henna Mettalo hiihti talven pahaan kisansa sijoittuen viidellä kilometrillä toiseksi. Ikätoveri Jaakko Hyrkäskin löysi Kyötikkälässä uuden menovaihteen, nyt komeasti toinen. Valtteri Niskanen, M20, hiihti vaihteeksi yleisessä sarjassa 15 kilometriä ollen 9..

Sajan M45 luotettava sotaratsu Arto Hakala on tänä talvena rientänyt voitosta voittoon, niin Kyötikkälässäkin.

SM -Imatralla tökki
SM -hiihdot Imatralla 29.- 31.1. sujuivat kisalaisittain vaisusti. Viestijoukkueet menestyivät odotettua huonommin: naiset 19. ja miehet 38. Hämäläisseuroista Haka ja HämlHs olivat parempia. Ensi talvena suhdanteet paranevat.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa parhaaksi jäi Leena Nurmen 13. sija sprintissä. Sprinttimitalia havitelleen Leenan tie tyssäsi sauvarikkoon, ja viestissä tökki luistamaton suksi pahasti.

Drammen, Vöyri, Hämeen Viesti…

Leena Nurmi hiihti 3.2. Norjan Drammenissa maailmancupin kaupunkisprintin. Hän oli aika-ajon 35. Vain 0,4 sekunttia parempi aika olisi päästänyt hänet jatkoon, 30:n joukkoon ja mc -pisteille.. Tämä oli toinen kerta aikuisten maajoukkueessa. Krista Pärmäkosken ja Mona-Liisa Nousiaisen lisäksi Hiihtoliitto lähetti kaksi nuorta, Leenan ja Andrea Julinin.

Norjasta Leena lennähti nuorten SM -hiihtoihin Vöyrille 6. -7. helmikuuta. Tavoitteena on mitali normimatkalla sarjassa N23. Vöyrille lähtee kisaamaan myös viime kesänä perustetun valmennusryhmän nuoria. ”Pöpö” estää Valtteri Niskasen osallistumisen, mutta Vuokatissa koulua käyvä Sanni Alatalo on tervehtynyt tavoittelemaan Vöyrissä paikkaa nuorten MM -kisoihin.

Hämeen Viesti kutsuu
Niin Sannin, ”Valen” kuin muidenkin kisalaisten lähitähtäimessä on myös Hämeen Viesti Valkeakoskella 14.2. Sinne on koossa (4.2.) kolme 8- jäsenistä joukkuetta, joista yksi yltäisi mitaleille ja muut hyville sijoille. Hämeen Hiihdon puheenjohtajana ja omankin hiihtohistorian vuoksi Hämeen Viesti on LeKi -hiihdon pomolle Esa Virtaselle sydämen asia.

- Viesti on yhä hämäläisseurojen kiistaton tasomittari. Hyvä osallistuminen ja toivottavasti hyvä menestyskin kertovat seuran toimintatasosta laajasti. Siksi on hienoa, että meiltä löytyy joukkueita myös Hämeen Viestin sähäkkään nuorisoviestiin.

Myös Aino-Kaisa Saarinen saapunee paikalle seuraamaan ja kannustamaan LeKi-joukkueita.

- Antero -