La 16.2
Ei määrä vaan laatu – jokseenkin tuolla reseptillä harjoitelleena LeKin Iiro Niskanen hiihti itsensä Hämeen piirin mestariksi viime lauantaina Tampereella. Opintojen ehdoilla viisaasti harjoitellut
Iiro voitti vapaan tyylin 15 kilometriä. LeKin tallista Jussi Salo hiihti komeasti neloseksi. Yhdistettyyn panostavan Jussin hiihto on kuosissa – enää tarvitaan vain pitkiä hyppyjä. Esa Sepän hiihto puolestaan oli tällä kertaa huonoilla suksilla ponnetonta ja sijoitus 10. Mika Tahvanainen oli nelikymppisten nelonen.

Junioreita LeKistä oli enemmän kuin mistään muusta seurasta: 29 ilmoittautunutta. Mitaleilla mitaten LeKi- junioreitten menestys oli hyvä. Kisalaisista ylivoimaiseksi mestariksi hiihti 16- vuotiaiden Valtteri Niskanen, jolle startti oli köhäviikkojen
jälkeen ensimmäinen. Vuotta nuorempien sarjassa Sauli Heinänen sijoittui seitsemänneksi ja Henna Mettalo kolmoseksi.

14 –vuotiaiden sarjassa Iida Niskasen sijoitus oli kolmas ja Laura Lehtikuusen seitsemäs.

”Kymmenen sakkiin” sijoittuneita oli liuta:
M11 Samuel Suoniemi 8. ja 9. Leevi Lipponen, N11 Pinja Kianta 5. ja Inka Joensivu 10., M10 Leevi Lampén 2. ja Atte Urvanta 4., M9 Roope Niskanen 4. ja Roni Rämä 6., N9 Hetta Niemelä 6., M8 Miika Niemelä 4., Kasper Joensivu 5., Aatu Vaittinen 7. ja Luukas Lipponen 9., N8 Oona Kaikkonen 3.

Su 17.2 
Kangasalla kisattiin sunnuntaina piirinmestaruuksista perinteisellä hiihtotavalla. Kyötikkälässäkin on raskas hiihtomaasto. Jo nuorimmille eli kilometrin kiertäjille tuli eteen melkoinen haarakäyntinousu ja vitosen lenkki koukkasi kaukaa soramonttujen pohjilta.

20-vuotiaissa Niko Takala hilautuu sinnikkäästi lähemmäs piirin kärkeä. Mika Tahvanainen oli Kangasallakin neljäs.

Junnujen Hopeasompaviesteihin osallistui ennätyksellisesti 12 LeKi- merkkistä joukkuetta. Se oli toiseksi eniten seuravertailussa.

Menestystäkin LeKin juniorijoukkueet HS-viesteissä saivat. 8- vuotiaitten sarjassa Luukas Lipponen, Kasper Joensivu ja Miika Niemelä ottivat hopeaa, Aatu Vaittinen, Otto Urvanta ja Arttu Formistopronssia. Saman sarjan tytöt Oona Kaikkonen, Teea Jaskari ja Ellanoora Haapalehto päätyivät sijalle 8.

10-vuotiaiden kilpailun kultakolmikko Roope Niskanen, Atte Urvanta ja Leevi Lampén oli ylivoimainen.

12-vuotiaissa Samuel Suoniemi, Leevi Lipponen ja Eetu Mutikainen suksivat sijalle 8. Joukkue Roope Rämä, Juha Närhi ja Eerik Aaltio oli 15. Samanikäisillä tytöillä sujui hieman paremmin. Hilla Niemelä, Elli Kuoppala ja Pinja Kianta kuudensina, Tiia Jaskari, Inka Joensivu ja Jasmin Juujärvi yhdentenätoista.

Neljännen viestimitalin, hopeisen, LeKille ottivat 14- vuotiaissa Iida Niskanen, Laura Lehtikuusi ja Anniina Knuutila.

16-vuotiaissa Lekillä oli myötäistä ja vastaista. Myötäistä oli neitojoukkueen saaminen kokoon ja sijoituskin kohtalainen, 7. Joukkueessa hiihtivät Henna Mettalo, Silja ja Saaga Lassila.

-Antero-

M10 voittajat:
Atte Urvanta
Roope Niskanen
Leevi Lampén