Nimetön‎ > ‎

Rintaloitten tulo lisää viestivoimaa

lähettänyt LeKi - Hiihto 26.7.2015 klo 1.07   [ 26.7.2015 klo 1.08 päivitetty ]
 LeKi:n hiihtovoima vankistui tuntuvasti kun Rintalat liittyivät seuraan heinäkuussa. Ida (23), Veikko (21) ja Onni (17) edustivat aiemmin Kankaantaan Kisaa. Pakettiin kuuluu valmentava isä Kyösti, jonka taskussa on joka portaan valmentajalisenssi.

Vankistuminen kisalaisittain tarkoittaa mm. sitä, että LeKi:llä on viime talveakin paremmat näkymät ja näkyvyys sekä Suomen cupissa että SM -kisoissa, etenkin viesteissä. Viestinäkymät oli merkittävä syy seuravaihtoon.

Naisia on seurassa hyvinkin kaksi joukkueellista ja miehiä liki saman verran. Liki kaikki kilpailevat kuitenkin töiden ja opiskeluiden rinnalla. Ainoa ”päätoiminen” on Aikku Saarinen. Leena Nurmi on ”puolitoiminen” joskin hiihdon ehdoin.

Ida opiskelee Jyväskylän yliopistossa ympäristötiedettä ja -teknologiaa. Tuleva talvi on jo 4. Opintoihin voi huveta jopa 50 viikkotuntia.
- Harjoittelua on siis pakko soveltaa eikä kevätpuoleen tahdo löytyä toivottua iskua. Ajan käytön kannalta on hyvä, että asun Laajavuoressa 250 metrin päässä laduista.

Numerollisesti parhaaksi hiihdokseen Iida arvioi 18 -vuotiaissa SM -sijoitusta 14. vitosen pertsalla. Yleisurheilussa paras SM -sijoitus on 6. 3 000 metrin juoksussa.

Kesätreenit Nokian kotimaisemissa ovat sujuneet keskimäärin 14 tunnin viikkoannoksin. Ohjelmassa on mm. melontaa ja yleisurheilukentällä ratavetoja aina satasesta lähtien. Velipojat nauttivat samoja lääkkeitä.

Veikolla on repussa ensimmäinen vuosi kauppatieteitä Tampereen yliopistossa.
Käyn taas syksystä lähtien päivittäin yliopistolla. Pakko ei ole, joten päivään mahtuu joustavasti kaksikin harjoituskertaa. Nyt kesällä työt tuppaavat haittaamaan harjoittelua. Pisimmät työpäivät ovat olleet 13-tuntisia joten levosta on huolehdittava. Toki joka päivä harjoittelen.

Paras Veikon sijoitus SM -tasolla on 13. nuorissa. Viime talven Hämeen Viestissä hän oli aloitusosuuden toka. Juoksukin sujuu: 17 - vuotiaana SM -kisojen keskimatkoilla kahdesti kymppisakkiin.

Nelivuotisen lukion tokaluokkalainen Onni harjoittelee määrätietoisesti ja monipuolisesti. Esimerkiksi futis edistää rivakkuutta, uinti elvyttää rullahiihdon tai punttisalin jäykistämän kehon.

Ylävartalon voimaharjoitusta on lisätty, koska tuppaan tasamaalla jäämään, mutta nousuissa pärjään hapenotolla. Pitää siis hankkia tasuriin työntövoimaa. Kesällä kertyy kaikenlaista treeniä ehkä 17 viikkotuntia mukaan lukien jokunen hölkkä ja ratajuoksu.

Talven 2015 SM -hiihtojen vesikelillä Onnin sijoitus oli 36. Kaverit karkasivat laskuissa vastustamattomasti ohi. Ensi kaudeksi on uudet vesikelin sivakat. Se kisa on nollattu, ja poika on luottavainen.

- Hopeasommat aloitin sijalla 102, viime talvena siis sisuttelin kehnoin suksin SM:ssä tulosliuskan parempaan puoliskoon, otin pronssia pm -kympiltä ja voitin kisoissa useita kilpakumppaneita, joille olin edellistalvena hävinnyt.

- Antero -

Rintalat Mustavuoren rinteessä 19.7.: Iida, Onni, Veikko ja Kyösti.