Nimetön‎ > ‎

Hiihtäjät kilparallissa

lähettänyt Virpi Lipponen 13.1.2017 klo 11.40   [ 13.1.2017 klo 11.56 päivitetty ]

Tour  - Lahti - Tampere

Perinteistä Hämeen Viestiä ei voitu harmittavan pakkaspiikin takia järjestää loppiaisena Tammelassa vaan uusi yritys on 4.3. Lempäälän Kisan hiihtäjät ovat kuitenkin tammikuun alussa kilpailleet menestyksellisesti eri tahoilla.

Jo viime lumilla puhuttiin, että LeKi:stä saattaa olla Lahden MM -hiihdoissa kaksikin hiihtäjää: Aino-Kaisa Saarinen sekä Leena Nurmi. Tilanne on vielä ”saattaa” asennossa.

Äitiyslomalta kilpaladuille palannut Saarinen sijoittui Keski-Euroopan rankalla Tour de Ski:llä 17:ksi. Edellä oli neljä maansisarta Krista Pärmäkosken johdolla. Normimatkojen maajoukkueen vakikalustoon kuuluva Riitta-Liisa Roponen keskittyi harjoitteluun kotipuolessa.  MM- kisoissa riittänee töitä kuudellekin naiselle mukaan lukien LeKi:n  ”Aikku”. Ampumahiihtopuolelta tulee ehkä täydennystä.

”Tunne nyt tärkein”

Maajoukkueen haastajaryhmän sprintteri Leena Nurmi joutui kesällä pahaan tautikierteeseen, joka katkaisi oikean harjoittelun pariksi kuukautta. Nyt Nurmi on päässyt jo kilpailunkin makuun. Lahden kansainvälisissä Scandinavia Cup kisoissa viikonvaihteessa 7.-8.1. hän hiihti vapaan sprintin sijalle 17. ollen suomalaisista 3. paras. Kympillä sijoitus oli 33.

-          Lahden MM -radat ovat tavallista raskaammat,  mutta molempina päivinä hiihtoni  ja tuntemukseni olivat talven parasta.  Kunto on menossa oikeaan suuntaan. Etenen kuitenkin jalat maassa. En vertaile hiihtoani toisiin vaan oma tunne on nyt tärkein.

Yllätykseksi itselleen Leena nimettiin hiihtämään sprinttiä maajoukkueeseen Maailman cupin osakilpailuun Italian Toblachissa  14 -15.1.

Lempäälän Kiviahon poika Jussi Salo menetti kehnon hypyn takia mahdollisuuksiaan päästä yhdistetyn MM -joukkueeseen. Jussi edustaa maastohiihdossa Kisaa, mutta yhdistetyssä Tampereen Pyrintöä.

Lahdessa katsastettiin myös nuorten MM -hiihtoihin.  Yleisen sarjan kansainvälisellä kympillä  kisalaisista  Sanni Alatalo oli 61. ja Klaara Leponiemi 64. liki sadan naisen kilpailussa. Neitoset olivat omassa sarjassaan N20  suomalaisista sijoilla 7-8, joten edustuspaikat ovat vielä mahdollisia. Seuraavat tilaisuus antaa maajoukkuenäyttö on 14.-15.1. Jämillä Suomen cupin kilpailuissa. Ohjelmassa on henkilökohtaiset matkat sekä viestit, joihin myös LeKi osallistuu.

Ylivoimaa ja sekuntipeliä

Kaupissa kisattiin viikonvaihteessa  7.-8.1. normikilpailu vapaalla ja piirinmestaruussprintit perinteisellä.  Kisalaiset napsivat kolme voittoa ja lukuisasti muita erinomaisia sijoituksia.

Arto Hakala oli lauantain vapaan kilpailussa 45 -vuotiaiden ylivoimainen. Yhtä ylivoimainen oli toinen sääksjärveläinen, mutta Viialan Viriä edustava Markus Välimäki 35 -vuotiaiden kilpailussa. Siinä Kisan Samuli Kivistö oli 5.

Jani Keto voitti sunnuntaina perinteisellä hiihdetyn yleisen sprintin, Hilla Niemelä oli 16 -vuotiaitten ykkönen. Kilpailun kolmas hävisi Hillalle vain 0,2 sekunttia.  Vapaalla kisatulla 6 kilometrillä hän oli 5.

20 -vuotiaiden  vapaalla kympillä Onni Rintala oli 5. ja Valtteri Niskanen 6. Nuorukaisten ero oli  vaivaiset 3 sekunttia. Ikätoveri Henna Mettalo vahvisti asemiaan  Hämeen nuorten naisten kärkikastissa - vapaan normikilpailussa 5. ja perinteisen sprintissä 4.

14 -vuotiaitten perinteisen sprintissä LeKi:n Leevi Lampén nappasi piirinmestaruushopeaa jääden voitosta vain  0,1 sekuntia. Atte Urvanta oli 4. kuin myös Hetta Niemelä. Lauantain vapaan normikilpailussa Hetta oli 8. ja Atte 6. Muutamissa sarjoissa oli paljon osallistujia. Esimerkiksi 16 -vuotiaitten 8 kilometrille starttasi 26 poikaa, joista LeKi:n Samuel Suoniemi oli hienosti 10.

Hilla Niemelä 1. palkintokorokkeella

Nuorimmat sijoille 1-8

Nuorimpien sarjoissa kisalaiset hiihtivät mukavasti sijoille 1-8. Sarjan N12 Ella-Noora Haapalehto oli 6. ja Oona Kaikkonen 7. Tyttöjä oli 14 seurasta yhteensä 21. Sprintissä sijoitukset paranivat: Ella-Noora 2. ja Oona 4. Ikätoverit Antti Urvanta ja Mika Niemelä hiihtivät sijoille 6 ja 8.

Aapeli Karislahti hurjasteli Kaupissa täysillä  voittaen sekä normikilpailun että sprintin. Toivo Lehtinen oli spintin 6. ”Kymppisarjassa”  Iina Niemelä oli nopein sprintissä, kaksoissisko Niia 4. ja Lotta Tolvanen 5. Lauantain vapaan kilpailussa Lotta oli 7. ja Emilia Ylilehto 8.

AK

Comments