Nimetön‎ > ‎

Vuokatissa ylä- ja alamäkeä

lähettänyt Virpi Lipponen 31.10.2016 klo 12.36   [ 31.10.2016 klo 12.40 päivitetty ]
Suunnitelmien mukaan ja vastoinkäymistä sairastelun muodossa - siinä LeKi -hiihdon saldo  kilpakauden avauksesta Vuokatissa 29.- 30.10.

Naisten viestijoukkue oli 31:n joukkueen kisassa 15. Eeva Nurmi  ei selviytynyt perinteisen sprintissä  välierään.

Leena Nurmi sai Slovenian leiriltä kuun alussa taudin, jonka takia hän ei lähtenyt maajoukkuehaastajien leirille Espanjaan. Useimmat haastajaryhmästä saivat ”Planican taudin”. Vielä muutama päivä ennen Vuokatin Suomen cupia hän uskoi olevansa kilpakunnossa, mutta tehtäväksi jäi  tsempata muita kisalaisia. Marraskuun alku menee tervehtyessä ja liiton leirillä, ja kisakausi näillä näkymin alkaa Muonion Oloksella 11.-13. päivä.

Monen muun maajoukkuehiihtäjän tavoin Aino-Kaisa Saarinen meni liiton Italian leiriltä kotiin jättäen siten talven avauskisat väliin.

3x4 kilometrin viestijoukkueessa kisasivat tällä kertaa hiihtojärjestyksessä Eeva Nurmi, Sanni Alatalo ja Leenan tilalla Ida Rintala. Trio hiihti ilman kommelluksia ja notkahduksia tasaisesti.  Hämeenlinnan Hiihtoseuran pronssi  oli hämäläisittäin omaa luokkaansa. Haka jäi niukasti LeKi:n taakse sijalle 16. Tampereen Pyrintö oli 26.

Miesten 3x6 kilometrin viesti tyssäsi LeKi:n osalta ennen kuin oli edes alkanut. Jani Keto sairastui lauantaina, mutta yritti apteekkivierailun turvin kohentaa itseään sunnuntaiksi viestikuntoon. Varahiihtäjäksi nimetty huonekaveri Valtteri Niskanenkin  oli sairas.

Sunnuntaiaamuna  joukkue sopi, että avaajaksi nimetty Jani hiihtääkin ankkurina saadakseen hivenen lisäaikaa röörien aukaisemiseen.  20 minuuttia ennen viestin starttia Jani kuitenkin keskeytti verryttelyn todeten ettei pysty kisaamaan.  Kilpailunomaisena harjoituksena Esa Seppä aloitti ja Onni Rintala jatkoi tietäen ettei joukkue pääse maaliin.

- Sairastumiset ja suksihuolto pistivät meikäläiseenkin vipinää, raportoi miesten joukkueen johtaja Kyösti Rintala. - Ja mitä itse cup -kisojen ajankohtaan tulee, niin olivat liian aikaisin  varsinkin etelän hiihtäjille.  Hiihtäjiä tehdään yhä kesällä, mutta liian moni urheilija lähti ladulle ilman yhtään  lumiharjoitusta maastossa. (AK)

Eeva Nurmi esitteli riemastuneille suksilleen talven ensimmäistä kisalatua Vuokatissa. Iloisia olivat myös keskellä Sanni Alatalo ja Ida Rintala.

Comments