Nimetön‎ > ‎

Ylläri ja muuta hyvää nuorisohiihtäjille

lähettänyt LeKi - Hiihto 11.2.2015 klo 4.22
Kangasalan Kisan kansalliset 31.1. oli kisalaiselle junnukaartille huippuhyvä tapaus. LeKistä oli komeasti 24 alle 16 -vuotiasta hiihtäjää, ja Kyötikkälän raskailta laduilta irtosi useita palkintosijoja.

Paras, yllätyspitoinen palkinto selvisi kuitenkin vasta kilpailun jälkeen: LeKi voitti seurojen välisen nuorisokilpailun. Kakkosena oli Kangasalan Kisa, kolmantena Valkeakosken Haka. Junioreita oli 29 seurasta. Pisteet laskettiin sijoitusten perusteella. Kisasta olisi ollut enempikin osallistujia, jos ”pelin henki” olisi muistettu ennalta.

Viikonvaihteessa 7.-8.2. junnukaarti suksi paljon vähälukuisemmin Tampereella ja Ikaalisissa. Menestys silti oli hyvä. Siitä huolehtivat erityisesti Niemelän sisarukset. Kaksoset Iina ja Niia jatkoivat palkintojen keruutaan 8- vuotiaitten sarjassa ollen molemmissa kilpailuissa sijoilla 1-3. Miika -veli hoiti molemmissa kilpailuissa 10- vuotiaitten sarjan voiton kotiin.

Tampereella voittajiksi hiihtivät myös Ella Noora Haapalehto (10) ja Roope Niskanen (12). Luukas Lipponen (10) oli toinen. Palkintotuntumaan pääsivät 14 -sarjalaiset Samuel Suoniemi ja Leevi Lipponen. Ikaalisten myrskyisässä yhteislähtökisassa Niemelän Hilla (14) voitti ja Hetta (12) taisteli hopealle.

Hyvän matkaa toistakymmentä LeKi -junnua ehti kisailla myös Nokian Sarpatin iltahiihdoissa 4.2. Palkintovauhtia oli sielläkin:

Hilla 1., Hetta ja Miika 2.,Luukas 3., Leevi Lampén ja Valtteri Niskanen 4. Muitakin hyviä hiihtoja kirjattiin. Matkat olivat tavallista lyhyempiä joten ilmeisesti jotkut eivät päässeet riittävän sähäkästi ladulle.

Aikuisissa Eeva Nurmi ja Terhi Martikainen onnistuivat tsemppaamaan itsensä kolmoselle heti eka potkusta - sijat 4. ja 6. Tommi Martikaisen sijoitus yleisellä 9 kilometrillä oli pyöräilyhiihtäjälle hieno 4.

- Antero -

Comments