Lempäälän tykkilumiladun 2017 pelastushanke on käynnistetty

Tykkilumiladun tekeminen Hakkariin syksyllä 2017 on nyt kiinni siitä, saammeko varmistettua ennakkoon rahat tykkilumen levityksen konekustannuksiin, jotka ovat noin 10 000€.  

(tilannepäivitys 21.7 klo 16.40: Kausilippuja tilattu 48 kpl, joista 17 perhelippuja, lisäksi on tullut lahjoituksia 1kpl (500€); rahallinen arvo yhteensä 7 000€, joten kynnysrahaan 10 000€ on vielä matkaa
3 000€. Kiitos tilauksista ja tuesta ja pankaa sana kiertämään!  On hienoa, että tilauksia ja tukea on                                                                         tullut myös Lempäälän ulkopuolelta, kuten esim. Tampereelta, Pirkkalasta ja Kangasalta. terv. Esa)

Lempäälän kunta veti yllättäen ja lyhytnäköisesti säästösyihin vedoten kaiken rahallisen tukensa tykkilumiladulle pois, mistä syystä mm. purun alla varastoituna olevan tykkilumen levityksen kustannukset ovat nyt hiihdon harrastajien omilla hartioilla.

Voit osoittaa tukesi tykkilumiladun tekemiselle ostamalla siihen kausilipun etukäteen. Aikuisten kausilipun hinta on aluksi 100€ ja perhelipun 200€. Perheellä tarkoitetaan samassa taloudessa asuvia vanhempia ja heidän lapsiaan. Liput laskutetaan vasta sitten, kun em. kynnysraha 10 000€ lipputilausten määrässä on saatu kokoon ja tykkilumilatu on päätetty toteuttaa. Kynnysrahan saavuttamisen jälkeen lippujen hinnat nousevat merkittävästi. Jos riittävä määrä rahaa saadaan ajoissa kokoon, tykkilumilatu tehdään hiihtokuntoon perinteisesti marraskuun alussa heti, kun tulee vähintään parin päivän pakkasjakso. 

Kausilippuja voi tilata sähköpostitse Esa Virtaselta osoitteesta esav@kolumbus.fi. Tilaukset ovat sitovia, mutta liput laskutetaan vasta sitten, kun tykkilumilatu on päätetty toteuttaa.

Palataan asiaan sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat. Odottelen tilauksianne ja vastailen myös mahdollisiin kysymyksiinne!

                                                         
                                                                                     Olethan mukana tukemassa tykkilumilatua Lempäälään!  
                                                                                            (Lisää ajankohtaista LeKi-hiihtoinfoa myös "puheenjohtaja-Esan palstalla") 
                                                       Terv. Esa
                                                                                        


http://www.foreca.fi/Finland/Lempaala/tenday
Lempäälän sääennuste, 10 päivää


Hakkarin tykkilumilatu pyritään aukaisemaan maksullisena kaikkien käyttöön marraskuun 2017 alkupolelta lähtien

Viime talvena tykitetystä ja säilötystä lumesta tehty hiihtorata Hakkarissa on käytössä erikseen myöhemmin ilmoitettavasta päivästä ja kellon ajasta lähtien. Hiihtorata on leveä ja sillä pystyy hiihtämään sekä perinteisellä että vapaalla.

Latu sijaitsee jäähallin vierellä olevan hiekkakentän ympäristössä. Lähtö ja maali, eli "varikkolenkki" sijaitsee hiekkakentän päädyssä olevan sinisen huoltorakennuksen vieressä. 

Pysäköintialue on Urheilukadun ja urheilukentän välissä. Portilta on 80 metriä kentän huoltotorakennukseen, missä sijaitsevat lipputoimisto, pukuhuoneet ja suihkut. Sieltä on matkaa ladun varteen vajaa 200 metriä.

Lipputoimisto ja latu tulevat olemaan avoinna todennäköisesti päivittäin klo 8.00 - 20.00 tai muina myöhemmin ilmoitettavina kellonaikoina.
Latua huolletaan päivittäin aamulla tai illalla, joten ladun täytyy turvallisuussyistä olla vapaana hiihtäjistä. Huoltotarve vaihtelee olosuhteiden mukaan. Joskus huoltokatko tarvitaan päivälläkin. Niistä pyrimme ilmoittamaan näillä nettisivuilla ja /tai  LeKi-hiihdon Facebook-sivuilla.

Kulujen kattamiseksi hiihtolatu on maksullinen siihen asti, kunnes kunta mahdollisesti avaa luonnonlumiladut käyttöön. 

Lippujen hinnat syksyllä 2016, Syksyllä 2017 hinnat pysyvät suunnilleen samoin tai nousevat hieman:
 • kertaliput: aikuiset 9 , lapset (tänä vuonna 15 v. täyttävät tai nuoremmat) 6
 • 5 kappaleen sarja/ryhmä-lippu: Aikuiset 40€, lapset 28€
 • 10 kappaleen sarja/ryhmä-lippu: aikuiset 70, lapset 50
 • henkilökohtaiset kausimaksut: aikuiset 115€ , lapset 80€
Sarjaliput eivät ole henkilökohtaisia, käyttämättömiä lippuja ei lunasteta takaisin eikä lipuilla ole käyttöä syksyllä 2018.

Kaikki hiihtäjät kulkevat lipputoimiston kautta. Maksutodisteena ladulle menijä saa näkyvän käsivarsinauhan, joka palautetaan joka kerta toimistoon. Kausilipun omistajienkin on tultava hakemaan lipputoimistosta käsivarsinauha. Lipputoimiston kautta kulkeminen on sikälikin hyvä, että pyrimme samalla laskemaan hiihtäjien määrää sekä tykkilumiladun tarvetta seuraavia kausia ajatellen. Otamme mieluusti vastaan hiihtäjien kommentteja ladun kunnosta ja muustakin asiaan liittyvästä. Kiitos!

Ensi syksynäkin torstaisin klo 18 - 19.30 ladulle tuovat lisäsäpinää LeKi:n Kiilto -hiihtokoululaiset sekä Junior Ski Teamin hiihtäjät. Edellistalvien tapaan yhteiselo on sujunut pikkujärjestelyin luistavasti.


- Lempäälän Kisa ja tykkilumiladun isäntä Esa Virtanen toivottavat hiihtäjät TERVETULLEIKSI!


INFO HIIHTÄJILLE (tiedot tarkennetaan syksyllä 2017)

Aikataulut ja hiihtoajat

Hiihtoajat        Ma-Su ........8.00-20.00
 • varaamme oikeuden olosuhteiden vaatiessa sulkea ladun 
 • huomioi pukuhuoneiden aukioloajat!
Lipunmyynti auki ..............8.00-20.00
 • Hakkarin urheilukentän "kioski"
Pukuhuone-/suihkutilat: 7.30-20.30 (
Hakkarin urheilukenttä)

Pysäköinti
 • Hakkarin Urheilukenttä (Lyhin matka lipunmyyntiin)
  • Kentän parkkialue
  • Urheilukatu 3, Lempäälä 
 • Lempäälän liikuntahalli
  • Liikuntahallin parkkialue
  • Ahertajantie 3
Jäähallin parkkipaikka on usein täynnä jääkiekkopelien vuoksi, eikä sinne kannata autoansa viedä

Puku-/suihkutilat
Hakkarin urheilukentän tilat

TIEDOTTAMINEN
 • Ladun kunnosta tiedotetaan päivittäin tällä nettisivulla
 • Varsinkin lämpimien ja/tai vesisateisten kelien aikana/jälkeen kannattaa ladun kunto varmistaa nettisivuilta 
 • Tykkilumiladun isäntä Esa Virtanen vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostissa esav@kolumbus.fi tai tekstarilla 040 5144 553 (Erilaisten kokouksien ja neuvottelujen yms tilanteiden vuoksi puhuminen puhelimessa on usein hankalaa)